Najzanimljiviji sajt Balkana

najljući sladoled na svetu vraziji (đavolji) dah
Vlasnik škotskog i kafića "Aldwych", Martin Bandoni, odlučio je kao i njihov popularni sladoledni salon da svojim mušterijama ponudi ono što smatraju najopasnijim i najljućim sladoledom na svetu "Đavolji dah"....


Kako bi uopšte došli u poziciju da okusite navedeni najljući sladoled sladoled na svetu morate imati 18 godina.

Čak i ako prođete test za odrasle, moraćete potpisati dokument o odricanju odgovornosti ako nešto pođe po zlu nakon što probate sladoled. Potpisom dokumenta pristajete na rizik od telesnih povreda, bolesti, ali i mogućeg gubitka života.

Vlasnik recepture sladoleda  "Đavolji dah" (engl. Devil’s Breath) tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasko umaka.

Pripremljeni biber koji se koristi u sladoledu "vražiji dah" dolazi u neverovatnih 1.569.300 jedinica vrućine po Skovilovoj skali jačine paprike. Poređenja radi, Carolina Reaper Pepper, donedavno najljuće papričice na svetu ima između 1,4 i 2,2 miliona jedinica Skovila.


Priprema i sve vezano za taj sladoled toliko je vruće da osoblje mora nositi rukavice pri rukovanju sladoledom. Iako nije poznato šta se sve nalazi u receptu sladoleda , vlasnici sladolednog salona kažu da originalna receptura potieče iz davne 1936. godine.

Hrana je začinjena aktivnom komponentom koja se zove kapsaicin, koja deluje kao alat namenjen smanjivanju bola. Kada se konzumira, kapsaicin se veže na receptore bola u nervima koji se zovu TRPV1 na isti način na koji vrućina šalje upozoravajuće signale vašem mozgu kroz bol i goruću senzaciju u ustima.

Telo reaguje na tu pretnju znojenjem, izazivanju pojavljivanja krvi na licu, suzama u očima i curenjem nosa.

Ako ste jedan od onih koji ne razume zašto bi neko mogao podneti tako začinjeno jelo, niste sami. Nedavno objavljena studija sugerše da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati viši nivo testosterona, dok druga studija sugeriše da muškarci konzumiraju takvu hranu kako bi privukli pažnju, ali i uzbuđenja.

Bez obzira na da li tražite uzbuđenje ili želite da nekog impresionirate, jedenjem ovog sladoleda zasigurno ćete doći do željenog rezultata.

Osim toga, pikantni sladoled vrlo je jeftin. Vlasnici sladolednog salona rekli su da isti neće više od "normalnih" sladoleda.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala