Najzanimljiviji sajt Balkana


Borra Kralj Džeparoša
Ovo je priča o najpoznatijem džeparošu iz nekadašnje Jugoslavije odnosno Srbije koji je svojevremeno bio i postao svetska zvezda!Njegovo ime je Bora Milojković
....

zaradio međunarodnu slavu i ogroman novac sa  svojim neobičnim umećem džeparenja. U svetu poznatiji pod umetničkim imenom “Borra Kralj Džeparoša”.

Bora je svoju veliku slavu stekao,predstavama u jednom od najpoznatijih evropskih cirkusa,"Circus Knie" iz Švajcarske .Specijalnost mu je bila veština da gledaocu kada ga izvede na binu da mu ukrade novčanik iz džepa, da bi se nakon toga pojavio u džepu drugog posmatrača predstave na drugoj strani cirkusa!Pored toga, Bora je uspevao neprimetno da sagovorniku skine sat s ruke, tregere s pantalona i naočare s nosa, a da to on uopšte ne primeti.!

Ovu  tačku najpoznatiji džeparoš iz Srbije Bora  Milojković je doveo do perfekcije. Ubrzo, njegov neobičan talent džeparenjaprimetili i policajci iz britanskog Skotland Jarda, pa su ga unajmljivali da im održi predavanja o tehnikama džeparenja


Od ovog posla uspeo je da zaradi pristojnu sumu novca, kojom je kupio celu ulicu u Gracu u Austriji, koja se i  danas zove “Borraweg”. U nastavku pogledajte kako Bora "džepari" policajce Skotland Jarrda....Od Bore ovaj “zanat džeparenja” je uspeo da nauči njegov sin, koji je nastavio tradiciju oca.Njegovo umetničko ime je Čarli Bora, koji i pored toga što nastupa u predstavama širom sveta redovno savetuje austrijsku i švajcarsku policiju takože kao i njegov otac o tehnikama džeparenja.

Pogledajte predstavu Čarli Bore sina poznatog srpskog džeparoša Bore i predavanje koje je održao policajcima:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1