Najzanimljiviji sajt Balkana

najprljavija turistička mesta i spomenici

Mnogi ljudi - turisti,kada dođu u neku državu žele da obiđu turističke mesta atrakcije, znamenitosti  te države ili grada u kojem su . Ipak  turistička mesta -  atrakcije mogu da postanu i ona najprljavija turistička mesta (atrakcije)  to jest,....

"turistička atrakcija raznim bakcilima i zarazama" Jer kroz mnoge i velike svetske turističke atrakcije prolazi na milione i desetine hiljada turista, svakog meseca i godine.

Pa tako ni u kom slučaju (jedno baš ako mi to želimo) ne bi smo trebali da dodirujemo, ljubimo ili grlimo neke građevine, mesta ili spomenike ako mislimo da se ne zarazimo nekim bolestima.Ovde ćemo naborojati samo neke od najprljavijih turističkih atrakcija na svetu, naravno, da su ovo jedine:


Kamen dvorca Blarni, Irska

Legenda kaže da će svako ko poljubi ovaj kamen uživati u sreći pet godina. Problem je samo što ga godišnje poljubi čak 400 hiljada ljudi, pa se na ovaj način turisti ljube s mnogima! Dosta dugo ova aktivnost je bila i opasna jer su turisti mogli da propadnu kroz rupu u dvorcu u kojem se kamen nalazi. Taj problem danas više ne postoji, kamen je osiguran, pa je na turistima samo da se sagnu i poljube ga.

Palac Džona Harvarda, SAD

Ispred jednog od najuglednijih univerziteta na svetu, Harvarda, nalazi se spomenik njegovom osnivaču Džonu Harvardu. Legenda kaže da studenti pre ispita treba da dodirnu Harvardovu cipelu kako bi položili, ali se za taj običaj svuda pročulo, pa danas to rade i turisti.

Iako će sutra biti ugledni članovi društva, studenti navodno pod okriljem noći po statui i uriniraju. Znajući to, može se zaključiti da očigledno i nije neka sreća dodirnuti Harvardovu cipelu.

Grob Oskara Vajlda, Pariz

Kontroverzni irski pisac, autor Dorijana Greja i 'enfant terrible' svog vremena, sahranjen je na groblju Pere Lachaise u Parizu. Već sam izgled groba je poseban, a od Vajldove smrti 1900., posetili su ga milioni ljudi. Veliki deo poštovalaca iz nekog razloga odlučio je da namaže usne crvenim karminom i poljubi grobnicu, tako da je grob do sada dva puta temeljno čišćen i obnavljan. Iz tog razloga, uprava groblja odlučila je pre pet godina da grob zaštititi staklom

Bulevar slavnih, Los Anđeles

Ovde se nalazi više od 200 otisaka šaka i stopala slavnih osoba, a staza predstavlja jedno od najposećenijih mesta u ‘gradu anđela’. Turisti rado upoređuju veličinu svojih šaka i stopala sa slavnim zvezdama, ali niko tom prilikom ne koristi nikakvo dezinfekciono sredstvo poput vlažnih maramica ili tečnog sapuna. Tako da, ako već morate uspoređivati ruku s rukom Sandre Bullock, barem se poslije obrišite kako spada i ubijte bakterije.

"Zid žvaka" u Sijetlu, SAD

Zid pozorišne zgrade u blizini pijace Pajk Plejs prepun je žvakaćih guma, a tradicija je počela 1993. godine, kad su se gledaoci, čekajući u redu, rešavali žvaka tako što su ih lepili po zidu. Nedavno je sprovedeno temeljno čišćenje, a turisti su nakon toga opet mirno nastavili sa lepljenjem.

Grob Victora Noira

Vraćamo se ponovo u Pariz, na već spomenuti Pere Lachaise. Kad je u 19. veku novinar Victor Noir izgubio dvoboj i poginuo, na njegovom grobu u Parizu napravljena je skulptura koja prikazuje njegovo mrtvo telo u prirodnoj veličini. Skulptura je poznata po tome što je na njoj naglašen najintimniji dio tela, koji je ubrzo postao predmet ljubljenja, a svi oni koji dele poljupce reći će vam kako time pokazuju poštovanje prema životu i zadovoljstvu.

Muzej Luvr, Pariz

Smeće koje posetioci ostavljaju u bašti ovog muzeja privuklo je na hiljade štakora koji sada tu nesmetano trčkaraju. Predivan prizor nakon što ste zamišljeno uživali u pogledu na veličanstvenu Mona Lisu.

Muzej prirodnih nauka New York

Ovaj muzej dopušta svojim posetiocima da dodirnu ostatke dinosaurusa stare milione godina godina. Isti ti ostaci fosili prepuni su bakcila jer ih dira na hiljade turista. Przinaćete pravo mesto za vašu zarazu i širenje zaraze.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1