Najzanimljiviji sajt Balkana

najskuplja šoljica kafe  Elida Natural Geisha 803

Od pre par dana u nekim kalifornijskim kafićima u SAD se može probati i najskuplja šoljica kafe na svetu. Naravno cena ove kafe to jest šoljice kafe je baš poprilično visoka....

Da bi popili najskuplju šoljicu kafe na svetu trebate da izdvojite celih 75 dolara po šoljici!

Kafići "Klatch Coffee Roasters" u svojim ograncima u Južnoj Kaliforniji i San Francisku u ponudi imaju ekskluzivnu "Elida Natural Geisha 803" kafu, koja je, prema njhovim rečima i rečima suvlasnika Bo Thiara , najskuplja kafa na svetu.

Broj 803 u imenu kafe označava rekordnu cenu koja je plaćena za funtu organskog zrnevlja kafe na aukciji u Panami.Zbog ograničene ponude je izbio pravi mali "rat" u nadmetanju za retku "Arabiku" iz Paname koja ima cvetni ukus čaja nalik na jasmin. U prodaji je bilo samo 100 funti tj. 45 kg kafe, od čega je najviše završilo u Japanu, Kini i Tajvanu.

Prema pisanju sajta Klatch Coffee Roasters, taj kafić je kupio 4,5 kg, što je prema njihovom objašnjenju to je bilo dovoljno za svega 80 šoljica kafe.Nekoliko srećnika ljubitelja kafe probalo je u sredu besplatne uzorke u ogranku u San Franciscu, gde su reklamni znakovi upućivali na slogan "Najskuplja kafa na svetu".

Jedna od njih bila je stanovnica San Francisca, Lauren Svensson, koja je rekla da je "veoma različita" od bilo koje kafe koju je ikada probala.

"Moj um je bio pomalo uznemiren činjenicom da postoji jedna šoljica kafe, koja se plaća 75 dolara.Ipak ova kada je bila šokanto dobra i ukusno lepa", rekla je ona medijima.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1