Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: ne alkohol plaža
Grupa novozelanđana iz mesta Tairua su uradili nešto zanimljivo, napravili su svoje ostrvo kako bi izbegli zakon o zabrani konzumiranja (pijenja) alkohola!...

 

Ovih dana na plaži Whangamata u blizni grada Tairua gde se okupljaju turisti i građani da slave Novu godinu napravjeno je novo ostrvo Na gore pomenutoj plaži proglašena zabrana konzumiranja alkohola kako bi se sprečili problemi i incidenti na plaži.

Kako prenosi stuff.co.nz grupa ljudi je provela celu nedjelju gradeći ostrvo od peska, drva i morskih školjki.


Njihov plan je bio da naprave mesto (ostrvo) gde tehnički neće biti na plaži gde je zabranjen alkohol, a odakle će u isto vreme moći videti novogodišnji vatromet i dobro se zabaviti, a isto tako i da ih policajci ne uhapse ili naplate kaznu.
ostrvo bez alkohola plaža Whangamata novi Zeland

Inače kazne da pijenje (kozumaciju) alkohola na plažiama na Novom Zelandu kreću se od oko 180 američkih dolara (250 novzelandskih) do 250$ ili momentalni pritvor - hapšenje.

"Mislili smo da će biti smešno i zabavno te nismo hteli da ova zabrana utiče na naš provod", rekao je Leon Hayward koji je učestvovao u pravljenju ostrva u blizini plaže Whangamata.

Gradonačelnica Sandra Goudie je za medije izjavila kako se nije mogla buniti protiv ovog postupka te kako je impresionirana njihovom zanimljivom idejom.
ostrvo bez alkohola plaža Whangamata novi Zeland

"Svi su se dobro zabavili i nasmejali kad su videli to malo ostrvo, nikome nije smetalo", rekla je dodavši da se ostrvo nije nalazio u međunarodnim vodama, iako su oni tvrdili da jeste.

Šef policije je izjavio kako nije vidio ostrvo, ali da je čuo da se nije raspao još dva dana te da je oduševljen toliko da bi im se pridružio da je saznao na vreme za to ostrvo bez zabrane konzumiranja alkohola.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1