Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: krave lutalice u  indiji
U indijskoj državi Utar Pradeš tamnošnje vlasti su uvele novi čudan porez-porez za dobrobit krava lutalica. U ovoj indijskoj državi....

kao i u celoj državi Indiji broj krava lutalica u poslednje vreme je značajno povećan.

Mnogi indijski farmeri se žale da im kave lutalice uništavaju letinu. Inače za  hinduse je krava sveta životinja i ne sme se povrediti niti ubiti, širom indije postoje organizovane grupe koje sprečavaju nasilje nad ovim životinjama -kravama.

Ove poreske nove mere vlasti Utar Pradeš, stupile su na snagu juče, a porez će iznositi 2 odsto, rekao je portparol Vlade Utar Pradeša.

Novac dobijen od ovog poreza koristiće se za izgradnju skloništa za krave u svim oblastima, selima i opštinama. Budžet od oko 142 miliona dolara izdvojen je za lokalne vlasti koje će vršiti i obezbeđivati izgradnju skloništa za krave.


Broj krava lutalica povećan je jer farmeri odbacuju životinje koje su prošle period laktacije. Ranije su te životinje prodavane klanicama, ali sa dolaskom desničara na vlast zabranjena je čak i prodaja govedine.

Nezadovoljni seljaci u više navrata napali su ljude koji bi prevozili krave u klanice. Drugi se žale da im krave koje slobodno lutaju uništavaju useve koje moraju da čuvaju danonoćno.

Novi zakon o porezu usvojen je uprkos činjenici da na primer u indiji milioni ljudi nemaju čak ni običan toalet.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1