Najzanimljiviji sajt Balkana

najveci SUV na svetu Dhabiyan  FOTO: Hamad bin Hamdan Al Nahijan

Šeik Hamad bin Hamdan Al Nahijan iz UAE izradio je kombinijući vojni kamion i džip najveći terenski automobil - SUV na svetu koji je upisan i u Ginisovu knjigu rekorda, zvanično!..

Najveće teresnko vozilo -SUV na svetu je dizajnirao i izgradio šeik Hamad bin Hamdan Al Nahjan, jedan od najpoznatijih sakupljača automobila u UAE.

Najveći teresnki automobil - SUV, na svetu nosi ime "Dhabiyan", ogromno vozilo se pokreće pomoću 10 točkova i baziran je na vojnom kamionu Oshkosh M1075 sa Jeep Vranglerom koji je dodat kao kabina vozača.Ovaj motor pokreće 600 konjskih snaga (KS), 15,2-litarski, 6-cilindrični Caterpillar C15 dizel motor, težine je neverovatnih 24 tone te ima dužinu 10,8 metara, širinu 2,5 metra i visinu od 3,2 metra.Gigantski SUV je nedavno predstavljen na nedavnoj automobilskoj izložbi u Sharjahu. Cena proizvodnje je tajna, ali pretpostavlja se da baš nije jefitna.

Opšta online reakcija korisnika na internetu i na društvenim mrežama za predstavljenje ovog gigantskog SUV-a je bila pomešana.

Dok neki smatraju da je veličina Dhabijana impresivna, drugi je opisuju kao beskorisnu ekscentričnost, sa lošom vidljivošću za vozača spreda zbog izuzetno duge karoserije i slabe suspenzije

Potrošnja goriva po nekima je glavni problem, ali definitivno ne i za šeika Hamad bin Hamdan. Na kraju pogledajte kako to vozilo izgleda u praksi-vožnji odnosno videu:
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1