Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija Pasoš Velika Britanija
Nastavnici engleskog Alehandri Santijago(30) iz Meksika odbijena viza da se pridruži svom vereniku u Velikoj Britaniji jer je konzulat zaključio....
da njeno znanje engleskog jezika ne dostiže zadovoljavajući standard.!?

Alehandra koja radi kao nastavnica engleskog jezika se prijavila za vizu u martu ove godine i trebalo je da se uda za svog partnera Pita O Haru, koji živi u Velikoj Britaniji.

Na njenu žalost Alehandra je bila primorana da se vrati u Meksiko i prijavi za vizu, a onda je obaveštena da nije kvalifikovana da dođe u Veliku Britaniju jer njen test iz engleskog nije odobren?! prenosi britanski "The independent"

Advokat ovog para je rekao da je test Santijagove dostigao zadovoljavajući nivo engleskog jezika i da nema legalne osnove za odbijanje zahteva. Alehandra se školovala u Dablinu, gde je i upoznala svog verenika, a zajedno su bili godinu dana pre nego što je ona otišla da predaje engleski jezik u Kini.

Par je čekao već pet meseci, toliko dugo se i nisu videli, kako bi dobio odluku o njenoj prijavi za vizu - tri meseca više nego što je propisano od strane Velike Britanije.

O Hara je okarakterisao vladanje engleskim jezikom njegove verenice kao "savršeno"

"Ovo nema smisla! Moj advokat kaže da je ovo trebalo da bude veoma jednostavan proces. Čini se da postoji mnogo inkompetencije koje dolaze od onoga ko je trebalo da odobri vizu. Nije efikasno. Sve ovo je bilo zaista stresno, a prijava za vizu nije jeftina. Troškovi su bili 2.300 dolara, plus troškovi za advokata", rekao je O Hara.

Ovo  odbijanje vize od strane britanskog konzulata je prisililo par da odgodi svoje venčanje.

Džordana Adams, advokat koji se bavi imigracijom, izjavila je da odgovor koji je Alehandra Santijago dobila nema nikakve osnove.
"Za mene ovo nema smisla. Videla sam slučajeve kada dokumenti nisu dobro pregledani i kada su zbog toga kandidati nepravedno odbijeni, ali nikada to nisam videla u slučaju svadbene vize", rekla je Adamsova.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala