Najzanimljiviji sajt Balkana

Žaklin Ženekel želi eutanaziju  kao zdrava osoba
Žaklin Ženekel (74) iz Francuske želi otići na eutanaziju iako je zdrava osoba! Ona će poslednji put će razgovarati sa mužem i trojicom sinova u januaru 2020. godine....


Proslaviće, zajedno će jesti i piti, a nakon toga planira odlazak u Švajcarsku, gde će je eutanazirati. Doktorka organizacije Lifecircle ubrizgaće joj smrtonosnu dozu natrijum pentobarbitala.

Iako je potpuno zdrava, ne želi više da živi i odlučila je da završiti svoj život u 76 godini svog života!

"Razmislila sam o svemu. Čovek je sa 76 godina star i nije više potpuno zdrav, kvalitet života pada. Vidim to po svom seksualnom životu koji nije tako dobar koliko bih ja želela"rekla je novinaru Le Tempsa.


A nju, starost nije ništa više od "neizlečive bolesti koja je fatalna u svim slučajevima. Dodala je da je uživala u životu i da sad želi da umre pre nego što oseti sve što starost nosi.

"Ne želim umesto strasti da osećam sažaljenje" rekla je i otkrila da će eutanaziju platiti 10.000 švajcarskih franaka, što je, ističe, mnogo manje od hemoterapije.

Trenutno Žaklin daje nebrojene intervjue o svojoj odluci. Činjenica da je o svojoj odluci odlučila da progovori za medije, podelila je francusku javnost.

Njene pristalice je vide kao hrabru, samosvesnu ženu koja drži svoj život u svojim rukama i ne želi da postane zatvorenik u vlastitom telu. Kritičari je optužuju da je odlučila da umre zbog površnih razloga, kao i da je sve ovo samo način da privuče pažnju na sebe.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1