Najzanimljiviji sajt Balkana

lažna dijagnoza tubekulozeNastavnik engleskog jezika identifikovan samo kao gospodin Du, koji radi u jednoj privatnoj školi u Unutrašnoj Mongoliji bio je primoran da se javno izvini nakon što je kupio lažnu dijagnozu tuberkuloze.. na internetu samo kako bi mogao da iskoristi duži odmor za nacionalni dan Kine...

Nastavnik Du, je platio 470 juana (oko 67 američkih dolara) za lažni pregled i dijagnozu doktora na internetu, da bi dokazao da boluje od tuberkuloze, ozbiljne i veoma zarazne plućne bolesti.


Potom je predstavio dokumente svojim poslodavcima u privatnoj školi, nadajući se da će ih ubediti da odobre duži medicinsko odsustvo, što će mu omogućiti da produži svoj godišnji odmor. Ali nastavnik Du nikada nije razmišljao tome koliko je zapravo bila slaba tanjegova lažna dijagnoza.!
Pošto je tuberkuloza jako zarazna i potencijalno opasna po život, privatna škola gospodina Du-a u Hohhotu, glavnom gradu Unutrašnje Mongolije, bila je primorana da plati lekarske preglede svih učenika kome je predavao engleski nastavnik, kako bi se uverili da nisu tobili tuberkulozu.


Nako testova potvrđeno je samo da su dve, studentice bilo pozitivne na tuberkulozu.

Šokiran vestima da je neki od njegovih učenika oboleo od TB-a, gospodin Du je opet otišao online na internet i platio još dodatnih 315 juana (45 dolara) za još jednu lažnu dijagnozu, koja je  pokazivala da više nema tuberkulozu!

Samo mu roditelji ovaj put nisu verovali, jer stanje tuberkuloze zahteva mesece lečenja antibioticima, i primorali su ga da prođe treće testiranje u Hohhot bolnici. Ovo tetiranje je pokazalo da Du nikada nije bolova od tuberkuloze - koja inače ostavlja fizičke tragove na plućima - i da su prethodni rendgenski snimci u potpunosti pripadali drugoj osobi.

Uhvaćen u laži, gospodin Du, za koga roditelji kažu da je veoma popularan kod učenika neimenovane privatne škole, priznao je da je pokušao da prevari svoje zaposlene kako bi produžio svoj odmor.

Nejasno je da li mu je bilo dozvoljeno da zadrži svoj posao nastavnika, posebno nakon što je priča krenula viralno na kineskim društvenim medijima.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1