Najzanimljiviji sajt Balkanadan
Sad se pitate koji je to bio dan? Pa akobudete pročitali ova zanimljivi teskt saznaćete i to.Naučnici su  uspeli da naprave  računarski softver uz pomoću kojeg su analizirali preko 300 miliona istorijskih činjenica! ....

Ovaj softver im je omogućio da otkriju koji dan je bio "najdosadniji dan"  u istoriji čovečanstva to jeste dan kada se u svetu nije dešavala baš ništa.!

Dan kada je svet mirovao, a novinari se mučili da nađu bilo kakav događaj o kojem bi izveštavali  je bio dan 11. april 1954. godine i taj dan po naučnicima je bio najdosadniji dan u istoriji čovečanstva do sada.

William Tunstall-Pedoe, stručnjak koji je kreirao program "True Knowledge" kojim pretražuje sve događaje u 20. veku, istakao je da tog 11. aprila ama baš ništa bitno se nije desilo.

Pretraživao je milione događaja od sukoba, ratova, rođenja poznatih osoba ili smrti, pa čak i osnivanja preduzeća ili objavljivanja publikacija.

"Naravno, taj dan je neko rođen, a neko umro, zabeležena je krađa i jedan udes, ali ništa značajno. Niko poznat nije umro, nije bilo posebnih događaja, a jedina osoba koja se rodila i za koju bi se moglo reći da je značajnija jeste turski akademik Abdullah Atalar", kazao je Tunstall-Pedoe.

Tako je 12. aprila vest dana u "Daily Mailu" u Engleskoj bila da je lopov kroz prozor ukrao šoljicu vrednu 50 funti, a kraljica na zabavi nosila predivnu haljinu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala