Najzanimljiviji sajt Balkana

putovanje marsNa Mars bi moglo da se stigne za samo pet dana, uz revolucionarnu tehnoliju prema neverovatnim tvrdnjama naučnika koji se poziva na teoriju kršenja zakona fizike...

Zvuči kao naučnofantastični triler, ali subkvantna kinetika je teorija koju je Tomas Taunzend Braun većim delom svoga života pokušavao da dokaže.


Takođe poznata i kao elektrogravitacija, teorija kaže da se antigravitaciona sila stvara uticajem električnog polja na masu.

Braun je tokom svog života pokušao da razvije uređaje na osnovu svojih ideja, a sada, 35 godina kasnije, naučnik Pol Laviolet tvrdi da bi teorija mogla da se koristi za katapultiranje na Mars.

Pol je tokom gostovanja u jednoj emisiji izjavio:

"U svojoj knjizi sam govorio o putovanju na Mars za pet dana. Mogli bismo da stignemo i brže, ali nisam želeo da zvuči previše neverovatno. Braunovi elektrokinetički potisnici i uređaji u obliku kišobrana imaju veliku pozitivnu elektrodu i malu negativnu.Poseduju i izolator između, barijum titanat."


"Dokazano je da oni proizvode 70.000 N/kW, što je 5.000 puta veći potisak nego kod mlaznog motora.

"Otprilike 300.000 puta više od glavnog motora spejs šatla, tako da oni dobijaju 300.000 puta više potiska za količinu energije, bilo hemijske ili električne, od komercijalnih verzija".

Dr Laviolet je objasnio kako bi takav uređaj mogao da izgleda.

"Dakle, sa ovim i nizom potisnika možete da zamislite brod poput spejs šatla, sa postavljenim potisnicima. Pređite pola puta ubrzavajući do maksimalne brzine, a zatim usporite, moguće je! Dajte mi 15 miliona funti, ili možda malo više i ja ću to napraviti. Uveren sam da bismo uspeli."

"Izgledalo bi kao svemirska stanica, sa nekim dodatkom koji bi mogao da drži sve ove pogonske uređaje iza, a mogli bi da se napajaju iz niza solarnih ćelija. Dakle, mogli biste se udaljiti od Sunca i imali biste niz solarnih ćelija".

Dr Laviolet nije izgledao preterano uzbuđen zbog svojih tvrdnji.

Nastavio je: „Za potisnike vam treba samo nekoliko kilovata snage.Postoje dva objašnjenja, jedno je veća elektroda na vrhu a manje na dnu, tako da je naboj izuzetno koncentrisan na dnu. Dakle, pozitivno naelektrisanje je na vrhu, a negativno na dnu i tako se negativni joni odmiču od letelice i vrše silu na negativnom polu. "

Te rekao i ovo: "Budući da je toliko koncentrisano, odaje veliku silu, dok je ovde gore, toliko je rašireno da je polje slabo. Subkvantna kinetika to objašnjava, tako da verujem da će ona vrlo brzo početi da se primenjuje u vazduhoplovstvu”.

Ali, za sada će to morati da ostane samo teorija, jer se ideja preispituje kada se suprotstavi zakonima fizike.Izvor: Webtribune.rsZbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1