Najzanimljiviji sajt BalkanaDobro je poznato da mnogi izumi i gadžeti koji unapređuju čovečanstvo ali i našu svakodnevicu Tako su neki do šašavih i neobičnih izuma i spravica dostupni za kupovinu u prodavnici ili preko interneta...

Zamislite izum jutrom vas budi alarm s mirisom kafe, mašinu za veš koju uključujete iz kancelarije koristeći mobiolni dok ste na poslu, a namirnice iz frižidera proveravate pomoću kamere.!

Neobično zar ne? Sigurno ste odmah pomislili daovako nešto postoji samo u naučnofantastičnim filmovima? E tu se varate...

Da nije reč o izumima i spravicama (gadžetima) iz SC-Fi filmomova koje se koriste u svakodnevnom životu i, uverili su se i posetioci "Consumer Electronics Show"-a ( sajma CES 2016) u SAD, na kojem je bilo čak oko 3.600 izlagača.

Izložba u Las Vegasu CES 2016 pokazala je da su pametni telefoni bili pioniri moderne komunikacije, ali oni su bili samo uvertira za možda lepšu budućnost jer uskoro nam dolaze razno razni pametni satovi, frižideri, veš-mašine i slični izumi i gadžeti (spravice) budućnosti

"Sensorewake" Alaram s mirisom hleba ili mora

sensor wake alarm neobične spravice

Zvuči dobro zar ne? Da li ima išta lepše od mirisa peciva i kafe koji vas ujutro budi? Uz ovaj sat to ćete moći sebi da omogućite svako jutro jer on u sebi ima ugrađen senzor koji otpušta sedam različitih vrsta mirisa, kao što su kafa, kroasan ili tost, ali može da miriše i na more, breskvu, pa čak i na dolar. Ako ipak mislite da vas to ne može probuditi, moguće je aktivirati i regularni alarm.
Cena za dve kapusle Sensorwake-a je oko 10 dolara što je dovoljno za 30 buđenja dok sat košta oko 109$

"LG Twin" Dupla veš mašina

LG Twin dupla veš mašina
Mašina koja ima još jedan bubanj ispod glavnog i oba mogu istovremeno da se pune, što znači da istovremeno možete da perete obojenu i belu odeću. Takođe je povezana na wi fi tako da možete da je aktivirate kad se nalazite na drugom kraju grada i dobijete notifikaciju kad je odeća spremna za sušenje.
Cena ove LG Twin veš mašine je oko 1.699 dolara

"Diet Senzor" mali senzor za kalorije

diet sensor spravica neobična

"Diet" senszor- mala naprava koju, kad pritisnete uz namirnicu, skenira nutricione detalje kao što su broj kalorija, ugljenih hidrata i masti. Aparat funkcioniše po principu molekularnog svetlosnog senzora koji identifikuje hemikalije koje se nalaze na hrani. Sve informacije vam se prikazuju na aplikaciji koja pruža nutricionističke savete.
Cena dijet senzora je oko 250 dolara

"Samsung Family Hub" frižidr sam naručuje hranu

Samsung Family Hub pametni frižider

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji "Samsung" frižidera, na LCD ekranu od 21,5 inča koji se nalazi na vratima možete praviti spisak potrebnih namirnica, a potom ih i direktno naručivati iz trgovačkih lanaca ( na primer u SAD-u). Za svaki slučaj u frižider su ugrađene i tri kamere, putem kojih možete da proverite da li vam nedostaje neka namirnica.
Cena: 5.000 dolara

"Parrot pot" pametna saksija koja sama zaliva cveće

neobični gadžet pametna saksija

U pitanju je "pametna saksija" "parrot pot" koja samostalno zaliva cveće. U njoj je sakrivena keramička posuda kapaciteta do dva litra vode. Saksija raspolaže informacijama o više od 8.000 biljaka, pomoću kojih određuje kad je vaša biljka žedna i kolko vode joj treba da otpusti.
Cena ove pametne saksije koja sama zaliva cveće je oko 200 dolara

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala