Najzanimljiviji sajt Balkana

svinje farmaU kineskom regionu Guangsi postoji nesvakidašnja farma čije ime je "Guifei" i u kojoj je smešteno 28.000 krmača, u zgradama sa 7 i 9 spratova.!....

Prvo što se uoči pri dolasku na farmu Guifei je biološka provera na ulazu, a pre nego se uđe na farmu, mora se provesti tri dana u sedištu kompanije. Tamo se nalaze apartmani za posetioce i zaposlene, čije kretanje je u svakom trenutku kontrolisano.


Nakon toga se može otići prema planinama u kojima se nalazi farma, ali i u odeći i obući koju daje kompanija i unutrašnjim vozilima koja su očišćena i termički dezinfikovana.


Posebna pažnja i po dolasku posvećena je naknadnoj dezinfekciji.

Nakon što dovezu životinje, vozila nikada ne napuštaju to područje istim putem kojim su došla, već preko izlaznog puta. Jednom kada dođe do ove tačke, svako ko ulazi na farmu mora da prođe nov karantin tokom dve noći i prođe ponovo kroz dezinfekcioni sistem.

Svaki materijal koji ulazi u unutrašnju oblast prolazi kroz postupak čišćenja, dezinfekcije i karantina pre nego što se može koristiti. Kompleks, koji obuhvata „višespratnu“ zgradu, veoma je velik i neprestano raste.

Prva dva objekta koja su sagrađena imaju po sedam spratova, a poslednje dve podignute zgrade imaju po devet spratova. Svi radnici kompleksa ostaju tu tri meseca nakon što su prošli karantinski proces, a rade šest dana u nedelji. Na taj način se smanjuje broj pokreta ulaska i izlaska ljudi.

Tehnički direktor farme kaže da je cilj proizvodnja životinja visoke genetske vrednosti i zdravlja, odnosno prodaja nazimica velikom broju proizvođača i kompanija.

Da bi se obezbedila hrana za ovaj kompleks, napravljen je mlin za hranjenje koji može da proizvede 4.680 tona hrane mesečno, preneo je Tanjug.

A da bi biosigurnost bila na maksimumu i da bi se izbegao ulazak vozila u objekat, dizajniran je složen sistem za distribuciju stočne hrane koji se kreće od mlina za hranjenje u prizemlje svake zgrade.

Odatle, još sofisticiraniji sistem mehaničkih impulzija, putem lančanog sistema, dovodi hranu na svaki od podova

Pogledajte video odnosno kako to izgleda:Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1