Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: doktori - lekari
Više od 500 kanadskih lekara zajedno sa više od 150 studenata medicine, potpisalo je otvoreno pismo, u kojem protestuje zbog povećanja svojih plata.!...

"Mi, lekari u Kvebeku, koji verujemo u snažan javni sistem, protivimo se nedavnom povećanju plata, koji su ispregovarale naša medicinska udruženja", navodi se u pismu.

Potpisinici pisma navode da su uvređeni što će dobiti povišice, dok se medicinske sestre i pacijenti nalaze u nepovoljnom položaju.

"Povišice su još šokantnije jer se naše medicinske sestre, službenici i ostali profesionalci suočavaju s vrlo teškim radnim uslovima, dok naši pacijenti žive s nedostatkom pristupa potrebnim službama zbog drastičnih smanjenja plate proteklih godina i centralizacije vlasti u Ministarstvu zdravlja. Izgleda da su jedino naše plate imune na ta smanjenja", navodi se u pismu, koje je objavljeno 28. februara ove godine.


Sistem za javno zdravlje Kanade pruža "univerzalno pokriće za medicinski neophodne usluge za zdravstvenu negu, koje se pružaju na osnovu potrebe, pre nego mogućnosti za plaćanje", navodi se na sajtu kanadske vlade.

Potpisnici pisma traže da se novac, koji je predviđen za njihove povišice, vrati u sistem.

Prosečna bruto plata lekara na godišnjem nivou u Kanadi je 260.924 dolara za usluge u klinici, pokazao je izveštaj kanadskog instituta za informacije o zdravstvu, koji je objavljen u septembru 2017.godine.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1