Najzanimljiviji sajt Balkana

Ren Keyu sukoro će postati najviši (dečak)tinejdžer na svetu
Ren Keju, učenik osnovne škole iz iz grada Leshan u Kini sa svojih 11 godina iverovatno će postati najviši (dečak) tinejdžer na svetu....

Ren je sa takvom visinom koja je daleko iznad proseka, za njegov uzrast je dosegao neverovatnu visinu od 2.06 metara.!

Prema statistikama, prosečni dečak njegovih godina u Kini visok je 1.4 metra, što je visina koju je Ren dosegao već u vrtiću. Gotovo dvostruko viši od ostalih učenika u razredu, treba mu posebna stolica kako bi mogao normalno pratiti nastavu.

Kada ga prvi put vide, njegovi nastavnici pomisle da je riječ o puno starijem učeniku koji je pogrešio učionicu i zamole ga da se vrati u svoj razred.

Neki njegovi školski prijatelji ga ismejavaju, no Ren se nada da će mu u nekom trenutku u životu njegova natprosečna visina postati prednost - za početak, nada se da će ući u Ginisovu knjigu rekorda. Njegovi baka i deda kažu da je Ren oduvek bio viši od ostale dece svog uzrasta. Kako je sve više i više izrastao, odveli su ga kod doktora.


Istrage su pokazale da je s njegovim hormonima i radom hipofize sve u redu. Njegova baka veruje da je stvar u genetici te da je Ren visinu nasledio od svoje majke. Njegova majka je bila visoka 1.9 metara, što je vrlo neobično za Kineskinju, a njegov otac takođe je visok oko 1.8 metara.

"Kad sam išao u vrtić, vaspitači su uvek ostavljali jabuke visoko na ormariću. Ja sam bio jedini dovoljno visok da ih dohvatim i pojedem", izjavio je za "China Daily".

Uprkos problemima, začuđenim pogledima i šalama na račun visine, Ren nije siguran da želi da prestate sa rastom. Na prvi pogled Ren bez problema uskoro mogao poneti titulu za najvišeg tinejdžera na svetu.

Inače Rej je višlji od 12-godišnjeg Oliviera Riouxoma, mladog kanadskog košarkaša kao i od17-godišnjeg Roberta Bobroczkyja takođe mladog košarkaša

U Ginisovoj knjizi rekord najvišeg tinejdžera na svetu drži 16-godišnji Kevin Bredford, koji je 2015. godine imao visinu od 2.15 metra. Prema tome, Ren bi sa svojih 11 godina mogao da postavi novi svetski rekord za najvišeg učenika šestog razreda na svetu ali i najvećeg tinejdžera na svetu ujedno.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1