Najzanimljiviji sajt Balkana

kineska vaza s tavana prodata na aukciji
Jedna nemenovana britanka je 20 godina na tavanu svoje kuće čuvala kinesku vazu koju je dobila od tetke koja je vredela pravo malo bogatstvo. Kada je iz radoznalosti fotografiju... vaze sa svog tavana poslala aukcijskoj kući, ostala je u šoku

Jer je saznala da je vaza koju je držala na tavanu vredi pravo malo bogatstvo kako će se na kraju ove priče i desiti.

Nemenovana vlasnica, kineske vaze ostavila je plavo-belu vazu na tavanu nakon što je dobila na poklon od starije tetke Annie Glover, koja je bila učiteljica u Šangaju, '90-ih godina.

Posle 20 godina rešila je da pita aukcijsku kuću koliko ona vredi, ne znajući da kod sebe ima pravo bogatstvo, prenosi britanski Miror.


Stručnjak Nik Senti rekao joj je da je jedinstvena vaza napravljena za cara između 1780. i 1790. godine i da je veoma vredna.

Kolekcionar iz Kine jedva je čekao da upotpuni svoju kolekciju, pa je vazu s tavana platio skoro 586,000 funti odnosno 670.000 evra.

Kako je rekao stručnjak, vlasnica je bila više nego srećna.

"Ona i njena porodica odmah su otišli na ručak da proslave. Ovo je iznos koji menja život" istakao je on.

Ono što je zanimljivo jeste da ova srećnica verovatno nije jedina koja je godinama pored sebe imala predmet od velike vrednostiZbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1