Najzanimljiviji sajt Balkana

Super Mario Bros najskuplja prodata stara video igra na aukciji
Kultna video igrica "Super Mario Bros" - neotvorena originalna kopija igrice - disketa, ovih dana prodata je na aukciji za neverovatnu cifru od 100.150 dolara, što je čini najskupljom (starom) video igrom prodatoj na jednoj aukciji....

Prema podacima aukcijske kuće "Heritage Auctions", igru je kupila grupa kolekcionara koji će deliti vlasništvo nad ovom video igrom .

Grupa kolekcionara udružila je snage 6. februara ove godine u kupovini igre, uključujući neke od najvećih imena u video igrama i kolekcionarskim predmetima

Kupci su bili: Jim Halperin, osnivač i kopredsedavajući aukcijske kuće "Heritage Auctions" u Dalasu, Tekas; Zac Gieg, vlasnik Just Press Play Video igara u Lancasteru, Pennsilvanija, i Rich Lecce, poznati trgovac novcem, pionirski kolekcionar video igara i vlasnik Robert B. Lecce Numismatist Inc Boca Raton, sa Floride.


"Super Mario Bros nije samo najprepoznatljivija igra svih vremena, već igra koja je spasila industriju video igara davnih 80-tih godina. U pogledu retkosti, popularnosti i važnosti za kolekcionare, ova igra ima sve." izjavio je za medije je Deniz Kahn, predsednik "Wata Games."

Te dodao:
"Mario je najpoznatiji izmišljeni lik na svetu, čak više i od Miki Mausa. Super Mario Bros lansirao je najveću svetsku franšizu videoigara, a ova kopija je jedini poznati zapečačeni primerak video igirce", kazao je Deniz Kahn, predsednik Wata Games.

Ova kopija (disketa) originalnog Super Marija napravljena je davne 1985. godine.

Nintendo je pravio "Super Mario Bros" diskete od 1985. do 1994. u raznim varijantama. Prve verzije su zapečačene nalepnicama i bile su dostupne samo u američkim gradovima New York i Los Angeles.

Kopija koja je prodata za 100.150 dolara upravo je jedna od onih sa nalepnicom i certifikatom Wata Games.

"Iznad umetničkog i istorijskog značaja, ova igra je vrhunski očuvana", kaže Kenneth Thrower, suosnivač Wata igara.

Nije prvi put da je Nintendova igra dostigla tako ogromnu cifru na aukciji. 2014. godine kopija retke igre Nintendo World Championships prodata je tada za 100.088 dolara na eBayju.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1