Najzanimljiviji sajt Balkana


Fanny Alida Beerepoot i njen brat Rembertus Cornelis Beerepoot iz Australije, odbijali su da plaćati porez s objašnjenjem da je to protiv "Božje volje"...

Fanny i njen brat Rembertus od 2011.godine odbijaju platiti poreze tvrdeći da bi taj čin predstavljao pobunu protiv Boga, prenose u četvrtak australijski mediji.


Ipak, njih dvoje na kraju će sudskom odlukom morati platiti više od 2,3 miliona australijskih dolara zbog toga što u Bibliji ne piše "ne plati porez".

Par hršćanskih misionara ove sedmice je izveden pred vrhovni sud u Tasmaniji zbog poreznog duga većeg od 930.000 dolara i drugih nakupljenih troškova,prenosi agnecija AAP.

U podnescima brat je napisao da je porezni zakon zemlje protivan "zakonima svemogućeg Boga", preneli su zapadni američki medji.

"Vlasništvo proizlazi iz svemogućeg Boga i njemu služimo", napisao je tvrdeći da su "zakoni svemogućeg Boga iznad zakona ove zemlje".

"Ukoliko mi ne možete naći rečenicu u Bibliji ili evanđeljima koja kaže 'ne plati porez' onda već u startu imam problem", kazao je muškarcu sudija Stephen Holt.

Sudija je tako dodao je kako je pretragom na Googleu pronašao priču o Isusovom savetu da se Cezaru vrati ono što je njegovo a Bogu Božje.

Presudom je bratu i sestri naloženo da poreznoj upravi uplate ukupno 2,3 miliona australijskih dolara.

Sudija je ipak uvažio da je njihovo verovanje iskreno i da se ne radi o zločinačkoj nameri izigravanja poreznih obveza prema državi. Ipak, po njegovoj presudi Biblija je jasna - građanski zakoni i Božji zakoni deluju u različitim sferama u zemlji Australiji tj Tasmaniji!
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1