Najzanimljiviji sajt Balkana

Zhang Ziyu biće sledeća najviša devojčica na svetu
Džang Ciju učenica šestog razreda osnovne škole u Đinanu iz Kine mogla bi postati najviša devojčica na svetu. Jer ona je mnogo viša od svojih vršnjaka...

Ciju je visoka 210 centimetara ona je čak višlja i od  12-godišnje engleskinje Sofi Holins iz Sauthemptona koja je visoka 186cm i koja zvanično drži svetski rekord kao najviša devojčica na svetu i koja je takođe upisana i u Ginisovu knjigu rekorda!

Sa svojom visinom od 210 centimetara  Džang Ciju kaže da bi, kao i njeni roditelji, od kojih je nasledila visinu, volela profesionalno na se bavi košarkom.

Iako ima samo 11 godina, Zhang Ziyu je već sada za skoro osam centimetara viša od prosečnog igrača u NBA ligi, uključujući i njenog idola Lebrona Džejsa (33), koji je visok 203 centimetara.


Ciju igra košarku od pete godine života, a ljubav prema tom sportu usadila joj je majka Ju Jing, koja je bila član kineske nacionalne košarkaške reprezentacije, a danas trenira provincijski tim u Šandongu.

Pored košarke, Ciju voli muziku i ples, a snimak sa školske utakmice pokazuje da je je ubedljivo najviša od svih drugarica iz razreda.

"Volela bih da se družim s Ciju, zato što je toliko visoka i može stvarno visoko da me podigne!" rekla je njena drugarica

Druga učenica kaže da mora da istegne vrat da bi mogla da razgovara s njom, iako je starija.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1