Najzanimljiviji sajt Balkana

Rifca Stanescu najmlađa baka na svetu
Ova priča je stara nekoliko godina, ali je tek sada prešla granice Rumunije i obišla svet kao zanimljivost. Rifca Stanescu iz Rumunije je najmlađa baka na svetu....

25-godišnja Rifka je dobila svoje prvo dete kada je imala samo 12 godina, a baka je postala u 23. godini života, tako da jke sada najmlađa baka na svetu!

Naime, Rifka je sa samo 12 godina rodila ćerku Mariju, a uprkos što je živela u nadi da će devojčica imati drugačiju sudbinu od nje - njena želja se nije ostvarila.

Marija je krenula sličnim putem, pa se udala u 10. godini, da bi već sa 11 rodila prvog sina.

Srećna sam što sam baka, ali želela sam drugačiji život i za Mariju i za sebe. Ipak, nisam mogla da joj zabranim udaju, kod nas je to tradicija", ispričala je ona svojevremeno.


Inače, Rifka je rumunska romkinja, a otkrila je da kod njih brak u ranim godinama uobičajena pojava. Ona se sama udala za prodavca nakita Ionela Stanesčua kada je imala samo 11 godina, a on 13, i to tako što su pobegli od roditelja.

U bračne vode uplovila je tako rano iz straha da će je otac primorati da se uda za dečaka u selu kome je bila obećana od momenta kada je imala tek dve godine.

Ova žena iz sela Investi tvrdi i da je ćerku podsticala da ide u školu, ali da je devojčica to odbila i izabrala udaju. Rifkina majka Marija, po kojoj je devojčica i dobila ime, rodila ju je sa 17, a prabaka je postala u 40. godini.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1