Najzanimljiviji sajt Balkana

slika i OTKRVENI crtež leonardo da viničiEksperti Nacionalne galerije u Londonu otkril su crtež Leonarda da Vinčija, skriven više od 500 godina ispod jedne od njegovih najčuvenijih slika "Bogorodica u pećini",..

saopšteno je iz Nacionalne galerije u Londonu.

Eksperti Londonske nacionalne galerije analizirali su delo i otkrili da je Leonardo počinjao, a zatim ostavljao crtež, pre nego što je prešao da slika delo kome ćemo se diviti vekovima.

Otkriveni su početni potezi koji prikazuju anđela i bebu Isusa na slici, kao i otisci ruku umetnika ili asistenta!


Upoređujući poznatu sliku sa snimkom one ispod koje se vidi crtež, uočljivo je da je „Leonardo promenio ugao glave bebe Isusa i da se ona vidi iz profila, kao i da je uklonio lokne".skriveni crtež Leonarda da vinčija                                            (kliknite na sliku za uvećaje)

Kako navode stručnjaci, vidi se da je Leonardo "odustao od prvobitne kompozicije obe figure i da ih je podigao, da je više otkrio lice anđela i više ga priljubio Bogorodici".

Eksperti galerije kažu da je crtež otkriven zato što je rađen u materijalu koji sadrži cink, koji je vidljiv ispod iks-zraka kao i pomoću novih hiperspektralnih snimaka.

Galerija je najavila izložbu "Leonardo: Iskustvo i remek delo", koja će biti otvorena u nevembru
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1