Najzanimljiviji sajt Balkana

pet neistrunutih tela Naše telo se rađa, živi umre i na kraju truli u zemlji. Ovo je neki "prirodni" redosled postojanja tela i ljudskog života .Ipak, postoje ljudi čija tela posle smrti jednostavno ne funkcionišu po pomenutom principu.Preciznije re čeno njihova tela ne trunu....


U nastavku teksta saznajte koja su to tela koja jednostavno odbijaju da istrunu ......


1. Sveta Betina Zita

Sveta Betina Zita Sveta Zita za života je važila za ljupku i dragu osobu koju su svi voleli. kada je preminula 1272. godine, stvoren je njen kult. Trista godina kasnije, u Srednjem veku, njeno telo je ekshumirano, i na zaprepašćenje svih, nije istrunulo nimalo. Za sve neverne Tome, njeno mumificirano telo se i dan-danas nalazi na Bazilici San Fredijano u italijanskom mestu Luka.

2. Daši-Dorzo Itigilov

Daši-Dorzo Itigilov Itigilov je bio budistički lama koji je izbegao iz Rusije. Svojim prijateljima zatražio je da počnu sa obredima za njegovu sahranu 1927. godine, iako je bio i te kako živ. Preminuo je usled meditacije, sedeći. U testamentu je ostavio striktna uputstva načina sopstvene sahrane, i tražio je da mu se telo ekshumira nekoliko godina nakon smrti. Njegovo telo opisano je "kao da je u pitanju osoba koja je preminula pre 36 časova".

3. "La Dončela"

"La Dončela" Pre otprilike pet vekova, petnaestogodišnja devojčica iz naroda Inka preminula je tako pri planinarenju u Argentini. Glavom je udarila u oštru stenu i ostala na mestu mrtva, u sedećem položaju. Hladan vazduh i manja koncentracija kiseonika sačuvale su njeno telo sve dok je 1999. godine nisu pronašli planinari. Njeno ime nije poznato, ali je svi zovu "La Dončela", što znači "devica".

4. Ćun Žui

Ćun Žui Dama Ćin Žui bila je supruga kineskog plemića iz dinastije Han. živela je izuzetno ekstravagantnim načinom života u to vreme. Jela je mnogo mesa (što tada nije bio slučaj), i nije radila ništa. Taj tempo ju je na kraju i koštao života, pošto je 163. godine p.n.e. preminula od gojaznosti. Kada je njeno telo otkriveno 1971. godine, koža joj je bila meka, a udovi su se normalno savijali u zglobovima. Nikome nije jasno kako je njeno telo ostalo ovako očuvano skoro dve hiljade godina!

5. Sveta Katarina Labur


Sveta Katarina Labur Sveta Katarina bila je poznata po svojim čuvenim vizijama, naročito kada joj se 1830. godine ukazala Devica Marija. Uskoro je na hiljade katolika počelo da nosi medaljone sa ugraviranim vizijama i rečima Katarininim. Sahranjena je 1876. godine, a ekshumirana 1933. kada je na zaprepašćenje svih, telo bilo apsolutno netaknuto. Danas možete posetiti Pariz i videti njeno očuvano telo.
izvor:blic.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1