Najzanimljiviji sajt BalkanaShinjuku Gyoen Nacionalni Park
Jedan nemenovani sedamdesetogodišni prodavac karata u tokijskom "Šindžuku Gjoenu" pustio je bez karte više od 160.000 turista da posete vrt a sve zbog iz straha ...

da će stranci vikati na njega jer ne zna nijedan drugi jezik sem japanskog.

Sedamdesetogodišnjak koji radi na ulazu u vrt "Shinjuku Gyoen" priznao je da je prestao da naplaćuje karte za taj  vrt , utvrdila je istraga.

Prodavac karata, koji je sada u penziji, navodno je priznao da je od aprila 2014. godine strancima prestao da naplaćuje ulaz u iznosu od 200 jena za odrasle i 50 za decu.

Lokalni mediji navode da se prodavac karata pravdao Ministarstvu da je počeo da se plaši stranaca kada je jedan od njih pre nekoliko godina vikao na njega.


"Ne govorim nijedan drugi jezik i uplašio sam se kada je jedan stranac počeo da viče na mene", rekao je zvaničnicima Ministarstva.  U naredne dve i po godine, koliko je još radio, procenjuje se da je više od 160.000 ljudi ušlo bez plaćanja karte to jest, besplatno!

Ministarstvo za zaštitu životne sredine, koje rukovodi vrtom, saopštilo je da je ukupni gubitak 25 miliona jena, odnosno 220.000 dolara.

Čovek je navodno uz pomoć još jednog kolege, koji je imao pristup računarskoj arhivi vrta, sakrivao razliku između prodaje i prihoda.

S obzirom da je posetiocima davao karte bez naplaćivanja, zamolio je kolegu da poništi prodaju kako se ne bi video jaz. Tako je on kako se procenjuje besplatno pustio oko 160.000 posetioca.

Kako navodi “Njuzer”, kad je japansko Ministarstvo okoline, koje upravlja parkom, otkrilo slučaj čoveku je odbijeno 10 odsto od njegove plate. Zamoljen je da ode u preuranjenu penziju i ponuđena mu je polovina od njegovog 2.650 dolara bonusa (300.000 jena).

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala