Najzanimljiviji sajt Balkana

ploota pojas-orglica  za spasavanje
Plivanje će u budućnosti biti bezbednije jer će se uskoro i verovatno na tržištu pojaviti novi  mali proizvod (pojas-orglica) za spasavanje na i u vodi naziva "Ploota"...

Pojas-orglica za spasavanje "Ploota" radi na principu i tehnologiji sličnoj onoj koja se koristi za vazdušne jastuke u vozilima.

Ovaj najmani ( kako tvorci tvrde) pojas-ogrlica za spasavanje može svog korisnika održi na površini vode u slučaju da postoji pretnja da se on udavi. Tvorci ovog zanimljivog proizvoda za spasavanje u vodi su istakli da za razliku od svih drugih pojasa za spasavnje ovaj, može da se nosi i pod vodom.


"Ploota" je napravljena da bude svojevrsna ogrlica za plivače, a sa svojom težinom od jedva 280 grama ne predstavlja preveliki teret tokom plivanja.  Tako da u većini slučajeva plivač zaboravi da na vratu ima uređaj koji mu može spasiti život u potencijalnoj opasnosti to jeste davljenju u vodi

Revolucionarni pojas "Ploota" se u kriznim situacijama automatski aktivira i ispunjava dva jastuka na naduvavanje ugljen-dioksidom.

Taj proces svaki plivač može aktivirati i manuelno ako smatra da je u opasnosti ili će se uređaj sam aktivirati automatski ako je plivač pod vodom duže od 30 sekundi.


Tvorci su procenili da je ovo period koji je dovoljan "Plooti" da proceni da je njen korisnik u opasnosti.Proizvod takođe se može upotrebiti i kao zamjena za pojaseve i mišiće za decu koja tek uče da plivaju. I sa "Ploota" pojasom roditelji više ne moraju da brinu da će se njihovim klincima nešto desiti u vodi.

Kreator ogrlice Rajner Fakeš je izjavio da je na ideju za ovaj proizvod došao na letovanju sa porodicom, kada je jedan njegov rođak zamalo izgubio život jer je potcenio snagu morske struje.

Za sada "Ploota" ogrlica još nije spremna za masovnu prodaju jer kreator nema dovoljno novca za serijsku izradu tj masovnu porizvodnju. Trenutno  cena "Ploota" pojasa-ogrlice za sapsavanje u vodi  u prednaružbi je za sada oko 70 dolara

"Nadamo se da će se to uskoro projeniti budući da se radi o stvarno korisnoj stvari koja bi mogla da spasi nebrojeno mnogo života", rekao je Rajner Fakeš, tvorac najmanjeg pojsa za spasavanje u vodi

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala