Najzanimljiviji sajt Balkana

Karl i zdelica stara 4000 godina
Karl Martin (49) kupio je na rasprodaji zdelu ne sluteći da je njegova zdelica stara 4.000 gdoina! U prastaroj zdelici Karl je držao četkicu i pastu za zube...

Nekoliko godina kasnije video je sličnu takvu u jednoj antikvarnici i odlučio proveriti o čemu se radi. Iako se i sam bavi starinama, Karl nije prepoznao da se radi o zdeli koja je napravljena pre otprilike 4.000 godina!

"Koristio sam je u kupatilu, u nju sam stavljao četkicu i pastu za zube. Zbog toga čak i ima par mrlja od paste za zube" šokirano je izjavio Karl za britanske medije

"Zdelicu sam kupio na rasprodaji za četiri dolara u Derbyshireu. Odmah mi se svidela. Posumnjao sam da bi mogla biti stara, ipak, zaboravio sam na to. Jedan dan na poslu sam pomagao u antikvarnici Hanson. Njihov stručnjak Džejms Brenčli je istovarivao kombi i primetio sam zdelu sličnu onoj u kojoj sam držao četkicu u svom kupatilutu. Imala je slične životinje nacrtane. Tako sam svoju zdelicu iz toaleta odneo Džejmsu da je pogleda" kazao je Karl.

Njegov kolega James potvrdio je da se radi od 4.000 godina staroj zdeli, a Karl je svoje neznanje pravdao time da se najviše bavi britanskom istorijom, a ne svetskom.

"Kako je završila na toj rasprodaji u Derbyshireu, to mi nikada neće biti jasno!"rekao je.

Na kraju je svoj "držač za četkicu i pastu za zube" prodao antikvarinici Hanson i odmah je bilo zainteresovanih kupaca pa je zdelica veoma brzo našla put do kupca .

Dok Karl nije zaradio neki veliki novac od zdelice iz kupatila dobio je  celih 80 funtiDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1