Najzanimljiviji sajt Balkana
Slovenačka grupa Lajbah

Po prvi put u istoriji Severne Koreje jedan strani muzički bend gostovaće kod njih javila je "Anadolu Agency".Kako piše britanski BBC ....

slovenački metalci tj grupa Laibach, će 19. i 20. augusta ove godine će gostovati u  glavnom gradu Severne Koreje Pjongjangu.
 
Potparol grupe Morten Traavik izjavio je kako očekuje da će njihov koncert pratiti više od dve hiljade posetilaca tj severno korejanaca. On je takođe, izjavio da će grupa Lajbah izvoditi i neke severnokorejske muzičke numere.!
 
Traavik je istakao kako je zapad gledišta da je Severna Koreja najizoloranija zemlje u današnjem svetu.
 
"Zapravo je Sjeverna Koreja mnogo otvorenija prema svetu, suprotno od onog što im Zapad pripisuje. I na račun naše grupe se iznose neosnovane tvrdnje. I Severnu Koreju i našu grupu Lajbah pogrešno razumeju", izjavio je Traavik za novinarske medije 
 
Budući da ova grupa na nekim svojim koncertima na scenu izlazi odevena u vojne uniforme pojedini je krugovi optužuju za podršku fašizmu.
 
Da vas napomenemo  Grupa "Laibach" (Lajbah) osnovana je 1980. godiine kada je Slovenija bila deo SFRJ a osnovali su je Dejan Knez, Srećko Bajda, Andrej Lupinc, Tomaz Hostnik i Bine Zerko.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala