Najzanimljiviji sajt Balkana

google garaža početak
Kao što  većina ljudi zna Google kompanija je juče proslavila 20. rođendan, zbog čega je rešila da otkrije kako je zapravo izgledao njihov početak tj. prvi koraci....

Poznato je da su Google osnovali tadašnji studenti Univerziteta Stanford - Lari Pejdž i Sergej Brin, kao malu privatnu kompaniju, a "svoje prve korake" napravili su ovoj u maloj garaži koju možete videti dole.

Želeći da svoje fanove vrate u prošlost i prikažu kako je zapravo sve izgledalo pre nekih 20 godina oni su obnovili i restaurirali garažu

Lari i Sergej su sa Gugl započeli kao istraživački projekat januara 1996 godine Dok je Google kao preduzetnička kompanija osnovan 7. septembra davne 1998.godine. Google se trebao prvobitno zvati Google "Backrub".
google garaža sergej brin lary page
Prva zarada Gugla kao kompanije je bila 100.000 američkih dolara koje je poklonio Andi Behtolšajm


Inače ako ne znate reč "Google" dolazi od pogrešno izgovorene reči Googol Pejdž i Brin bili su primorani da izmene Googol pojam, jer je taj domen na internetu već bio zauzet i nakon nekoliko kombinacija Google im se učinio najprivlačnijim.

Zahvaljujući Google Street View-u možemo da vidimo prilaz garaži, ali i unutrašnji deo, poput tajne sobe u kojoj se nalaze brojne uspomene.

Stari računari sa originalnim logom Google-a, ploča na kojoj piše "Svetsko sedište Google-a", kao i pregršt stvari koje se obično odlažu u garažu, ispunili su prostor nekadašnje kompanije.

Današnji Google indeksira (ubacuje u pretragu) svakog dana 60 triliona pojedinačnih web stranica (ne web sajtova)

U nastavku možete pogledati kako izgleda ovaj prostor:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1