Najzanimljiviji sajt Balkana

policija tajlandPolicija na Tajlandu se javno izvinila nakon što je greškom na aukciji prodala automobil u kojem su bile sakrivene desetine hiljada tableta amfetamina....

Kupac je platio 586.000 bahta (oko 19.000 dolara) za automobil marke "honda CR-V" koji se našao na aukciji pošto je prošle godine zaplenjen u slučaju povezanom sa drogom.


Nakon što je kupac odvezao automobil na servis, auto-mehaničar je pronašao 96.000 tableta sakrivenih u braniku! Zvaničnici kažu da će ubuduće temeljnije pretraživati zaplenjena vozila.


"Prema protokolu, pretražujemo svako vozilo koje primimo i ovo nije bio izuzetak. Ovog puta, međutim, nismo mogli da nađemo ništa na vreme, možda zato što su tablete bile dobro sakrivene", rekao je Nijom Termsrisuk, generalni sekretar Kancelarije odbora za kontrolu narkotika.

On je objasnio da su tablete jaba, mešavina metamfetamina i kofeina, pronađene u kutijama sakrivenim u tajnim odeljcima iza branika. Kada je automobil zaplenjen u severnoj provinciji Čijang Rai prošle godine, na zadnjem sedištu je pronađeno 100.000 hiljada takvih tableta.

Termsrisuk je rekao da će novopronađene tablete biti priključene slučaju, a da će novi vlasnik automobila i auto-mehaničar biti nagrađeni za saradnju.

Jaba na jeziku tai znači "ludi lek" i obično se krijumčari iz Mjanmara i prodaje u vidu jevtinih crvenih i roze tableta. Tajlandske vlasti su 2018. godine zaplenile 516 miliona tableta.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1