Najzanimljiviji sajt Balkana


cherelle farrugia sa kćerkom
Britanka Šerel Farudžija iz Kardifa je jedna od 35 ljudi širom sveta koji imaju ekstremno redak poremećaj, a to je da je alergična na vodu!... Tako se njen život u jednom trenutku pretvorio život u noćnu moru.

Šerel je postala alergična na vodu nakon što se porodila sada mora u potpunosti da prekrije telo kada pada kiša. Takođe Šerel ne sme da bude sama kod kuće kada se tušira jer postoji opasnost da dobije anafilaktički šok


Ona je u novembru 2017. rodila ćerku Vilou, ali šest nedelja nakon porođaja javio se bolan osip koji je dobijala svaki put prilikom tuširanja.

Doktorima je trebalo tri meseca da otkriju da boluje od akvagene urtikarije, retkog stanja koje se razvija brzo ako koža dođe u dodir sa vodom.

Za ovu alergiju trenutno ne postoji lek, a doktori veruju da je povezana sa Šerelinim hormonim nakon rođenja ćerke.

"Skoro šest nedelja nakon porođaja, primetila sam da me koža svrbi svaki put kada se tuširam. U početku sam mislila da je reakcija na sapun koji koristim, onda sam pomislila da je u pitanju temperatura vode"rekla je ona.

Cherelle Farrugia je rekla kako je zatim probala da se tušira sa toplom, hladnom i vrelom vodom, ali da je svaki put njena koža isto reagovala.


Pokuašala sam sve da promenim, ali ništa nije delovalo. Tada nisam ni pomislila da sam alergična na vodu jer nisam ni znala da tako nešto postoji - izjavila je ona.

Mlada majka je priznala kako je nakon porođaja upala u depresiju, što je verovavtno bio okidač za alergiju.

"Bilo je užasno, bila sam na granici samoubistva. Nisam mogla da ustanem iz kreveta, ni da izađem iz kuće, a plašila sam se da će se nešto dogoditi i mojoj ćerkici" otkrila je ona.

Uprkos svom stanju, Šerel se i dalje tušira svakodnevno, ali vodi računa koliko će biti pod vodom.

"Trudim se da brzo osušim kožu, ali to traje oko 30 minuta. Uvek mora da bude neko sa mnom u kući da ne bih upala u anafilaktički šok" izjavila je britanskim novinskim (online) medijima

Sva seća je da Šerel sme da pije vodu jer alergija ne utiče na nju interno.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1