Najzanimljiviji sajt Balkanaastronauti apolo 10

Svemir je uvek izazivao veliku znatiželju celog čovcečanstva, te davne 1969.godine posada Apola 10 koja je bila na mesecu je otkrila šta je tamo čula!...

Astronauti Apolo 10 misije na Mesec dugo nisu hteli da pričaju o tome što su čuli, ali su potvrdili da se "tamo gore" događa nešto čudno - oni su čuli tajanstveni u čudnu "muziku" sa njihove radio stanice, a snimci navodno sadrže i vanzemaljske zvukove, piše američki Hafington Post.

Kada su 1969. godine leteli u blizini Meseca, izgubili su kontakt sa Zemljom na punih sat vremena. Tada su izvestili javnost kako je misija prošla uspešno, ali gotovo 50 godina posle pronađene su neke od navedenih snimaka, a objavljen je i razgovor astronauta u svemiru:

"Zvuči kao svemirska muzika. Čuješ li to? Zvuči poput zviždanja, svakako neobična muzika"."Posada Apola 10 navikla je na takve zvukove. Logika mi nalaže ukoliko je nešto snimljeno, onda je nešto tamo i bilo", rekao je astronaut Al Vorden kojeg ipak zanima što se stvarno dogodilo.

"Ako se nalaziš iza Meseca i čuješ neobične zvukove na radiju, a blokiran je pristup Zemlji, o čemu bi se onda moglo raditi?", pita se Al.

Do 2008. godine informacije o misiji NASA arhivirane su i držane u tajnosti. Navodno postoje i slični slučajevi kada bi astronauti čuli ili videli neobične pojave u svemiru, ali ovaj je poseban jer audio snimka zaista postoji.! Na kraju poslušajte i sami :
izvor:kurir.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala