Najzanimljiviji sajt Balkana


solarni sistem

Verujemo da do sada nikome osim "ludim naučnicima" nije na pamet palo da snimi kako to zvuči kada "govore ili pevaju" planete! Ali sada su to naučnici i uradili!...
 
Celo čovečanstvo  je videlo hiljade fotografija raznih planeta, sazvežđa i drugih prizora iz sunčevog sistema kao i dubokog svemira, ali još nikada  nismo čuli zvuke paneta tj zvuke koje proizvode planete!
 
I ljude iz NASA je zanimalo kako zvuče planete, pa su osmislili instrumente koji su snimili elektromagnetne vibracije koje pulsiraju u talasnim dužinama, pa su ih transformisali u zvuke koje ljudsko uvo može da prepozna. 
 
I tako smo dobili priliku svi mi na planeti Zemlji da čujemo "pesme" ili zvuke koje proizvode neke planete: 
 
Jezivi zvuci Saturna:Zvuk Uranovog meseca Miranda:"Pesma" planete Neptun:I na kraju ovako zvuči naša plava planeta Zemlja:
 
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Posetioci sajta koji koriste Operu

Posetioci sajta koji koriste Operu pregledač (browser) na desktop računarima. Molimo vas da odblokirate naš sajt od adblock opera dodatka  (vidi sliku)  Jer...održavanje ovog websajta moguće je zahvaljujući prihodima od reklama i oglašavanja.HVALA UNAPRED😊 što ste, dozvolili da vam ovaj sajt prikazuje reklame/oglase
zareklame

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1