Najzanimljiviji sajt BalkanaPreviđanja ray Kurzweil uvek budu tačna

Google-ov razvoj veštačke inteligencije zabrinuo je neke ugledne naučnike i poznate osobe tehnološkog sveta.Gugleov voditelj projekta veštačke inteligencije Rej Kurcveil ponudio je ponovo neka nova svoja predviđanja za budućnost po pitanju razvoja veštačke inteligencije i tehnologije u decenijama koje dolaze...

Dok su Elon Mask, Bil Gejts i Stiven Hovking celu godinu zagovarali oprez prema razvoju veštačke inteligencije, ali izgleda da su videli su tek deo Google-ove slagalice.

Ray Kurzweil je poznat po predviđanjima budućnosti, mnogi tvrde da Rej zna šta priča i da većinom tačno predvidi "bućnost koja nam se smeši". Ovo su njegova najnovija predviđanja onoga što nas čeka u budućnosti:

Do 2030. nanoboti će spojiti naš um s kompjuterima u oblaku

Kurcveil tvrdi da će tehnologija nanorobota i virtualne stvarnosti otići tako daleko da će se naši umovi i fizički spojiti internetom.
"Baš kao što danas vajrles mrežama i spajanjem na klaud servis možemo da pojačamo snagu naših smartfona i za 10.000 puta, tako ćemo moći da proširimo i naš mozak s klaudom" predviđa Kurcveil.

Nanoroboti će dovesti do iskoraka u dugotrajnosti života

Kurcveil takođe predviđa da će nanoroboti provesti revoluciju u lečenju i da će unaprediti čovekov imunitet. On veruje da će nam ta tehnologija doneti radikalno produženje ljudskog života, uključujući i pobedu nad rakom ili bilo kojom bolešću.

Porašće čovekova emocionalna inteligencija

On veruje da nas nanotehnologija neće učiniti manje čovekom, nego upravo suprotno, i da će nanoroboti povećati ne samo inteligenciju čoveka, nego i emocionalnu inteligenciju.

S 3D-printanjem moćićemo napraviti gotovo sve

3D printanje će postati široko dostupno i upotrebljivo za gotovo sve što vam treba.
"Već od 2020. godine živećemo ekstremno dobro i imati široku upotrebu tehnologije 3D printanja" tvrdi Kurcveil. Dakle, Zvezdane staze ipak su bile u pravu, dobićemo replikatore!

Moći ćemo da 'reinkarniramo' umrle kroz veštačku inteligenciju

Jedno od šokantnijih Kurcveilovih predviđanja je svojevrsno 'vraćanje mrtvih' kroz veštačku inteligenciju. On kaže da ćemo do 2030. godine moći nanorobotima da izvlačimo pamćenje iz čovekovog mozga. Ukratko, očekuje da ćemo moći da reinkarniramo digitalnu verziju osobe nakon smrti. Barem Kurcveil tako veruje...

Doći ćemo do tačke singularnosti

Najvažnija godina za Kurcveila je 2045. On veruje da će se te godine ostvariti ono što futuristi nazivaju 'singularnost'. To je trenutak kada veštačka inteligencija prevaziđe čoveka, odnosno razvoj biološke evolucije.

"Singularnost će biti period neverovatno brzog razvoja tehnologije, a uticaj će biti tako snažan da će se život čoveka nepovratno promeniti. Promeniće se smisao naših života i poslovnih modela, kao i ciklus čovekovog života, uključujući i smrt" predviđa Guglov stručnjak.

Moći ćemo vršiti upload naših umova u računare

Učitavanje celog čovekovog uma u kompjuter biće jedna od velikih posledica "singularnosti", prema Kurcveilu i drugim futuristima. Predviđaju da će tada biti moguće prebaciti svoju svest iz mozga u kompjuter, a tu ideju podržava i poznati naučnik Stiven Hovking.
- Mozak je poput programa u našem umu, koji je poput kompjutera pa je stoga teoretski moguće kopirati um na kompjuter i tako omogućiti oblik života i nakon smrti. Ali, to je daleko iznad naših trenutnih mogućnosti - objašnjava Hovking.

Posedovaćemo virtuelna tela

Ako se naš um "učita'" u uverljivu virtuelnu stvarnost, tada će i naše telo biti virtuelno.
"Virtuelna tela će biti vrlo detaljna i uverljiva poput stvarnih. Trebamo telo jer nam je inteligencija usmerena prema telu, ali to ne treba biti biološko, osetljivo telo koje je podložno raznim 'kvarovima" drži Kurcveil. To "virtuelno" telo bi pojedincu trebalo da pruži osećaj pravog fizičkog tela, poput likova u video igri. Hoće li ljudi postati video igra?

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala