Najzanimljiviji sajt Balkana

cela glumačka ekipa serije ALO ALO
Portret (slika) "Posrnula Madona " iz kultne serije " 'Alo 'alo" prodata je pre par dana na aukciji, a kupac je iz pravog grada Nuviona u Francuskoj, gde se radnja serije i odigravala...

Portret "Posrnula Madona" iz kultne serije tako je prodata za 15.000 funti

Delo izmišljenog umetnika Van Klompa "Posrnula Madona sa velikim sikama", bila je predmet brojnih šala u legendarnoj britanskoj seriji " 'Alo  'alo" koja je emitovana na BBC-iju od 1982. do 1992. godine.

A takođe bila je emitovana kod nas to jest, prostorima (bivše jugoslavije) što pamte dobro i starije generacije.

Slika je prethodno prodata 2007. godine za 4.000 funti kupcu koji nije želeo da otkriva identitet.

Endi Stiv, koji je prodao sliku na aukciji, rekao je da je najnoviji kupac iz Nuviona u Francuskoj, gde se i odigravala radnja serije, tako da slika može se reći bukvalno "odlazi svojoj kući", piše britanski BBC
Posrnula Madona iz serije alo alo
                                                      (kliknite za uvećanje slike)
Neprocenjivo i neodoljivo remek-delo je bilo prikazano u gotovo svakoj epizodi omiljene kultne komičarske serije " 'Allo 'allo"

Kradeno i vraćano toliko puta, umetničko delo koje je bilo skrivano na najrazličitijim mestima – u kobasicama, u pantalonama, ali i iza pozlaćenog rama koji je bio namenjen za poklon Adolfu Hitleru.

Slika je opisana kao važan deo istorije britanske popularne serije, a samo je jedna od nekoliko kopija koje su preživele svih devet sezona emitovanja nezaboravne serije

Inače za one mlađe generacije da kažemo samo da se radnja se odigrava u jednom kafiću u Nuvionu u Francuskoj tokom Drugog svetskog rata.

Te da se " 'Allo,'allo " serija se na duhovit način bavi jednom ugostiteljem Reneom,konobaricama, Gestapom, Francuskim pokretom otpora, ali i u globalnom smislu Britancima za vreme Drugog svetskog rata.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala