Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: obično parking mesto
Ako se ikad budete žalili na cenu parking mesta setitese samo Hong Konga i ovoa teksta. U Hong Kongu, ovih dana je upravo prodato najskuplje parking mesto...

To najskupje praking mesto je prodato za neverovatno visoku cenu od 648.000 evra (760.000 dolara).!

Parking mesto od 12,5 metara kvadratnih nalazi se u luksuznom kompleksu Ultima u Hong Kongu, a cena od 5.360 dolara po kvadratnom metru tri puta je veća od prosečne cene nekretnina u ovom gradu, koja se kreće oko 1.700 dolara.

Međutim, četvrt Kovlon, u kojem se nalazi ovo parking mesto koje je oborilo rekord u prodaji nekretnina, poznato je kao jedno od najskupljih mesta za život na svetu.

Parking se nalazi u najprestižnijem delu luksuznog kvarta, stoga stanovnici koji tamo žive imaju dovoljno finansijskog kapitala da ne mare za razliku u ceni od nekoliko miliona dolara, već gledaju jedino na svoju udobnost i praktičnost - rekla je za Biznis insajder Sandia Lau, direktorka agencije za nekretnine "Centaline Property".


Luksuzni hongkonški kompleks Ultima trenutno se nalazi na samom vrhu liste najskupljih mesta na svetu za parking ličnog vozila. Vrtoglave cene parking mesta pravdaju se disproporcionalnim odnosom stanova i parking mesta - na 527 stambenih jedinica kompleks nudi samo 370 mesta za parking.

Ovo nije prvi slučaj da se svetski rekord u ceni nekretnina obara upravo u tom kineskom gradu. Pre nekoliko meseci, upravo su u Hong Kongu prodata dva najskuplja stana u Aziji za zajedničku vrednost od 149 miliona USD jednom kupcu.

Sudeći prema rezultatima statistike kineske vlade, cena nekretnina u Hong Kongu je čak 94% veća danas, nego što je bila u istom periodu 1997. godine.

Na listi najskupljih gradova na svetu, Hong Kong je sedam godina za redom bio na prvom mestu. Agenti za nekretnine su radnije tražili da potencijalni kupci daju depozit od 900.000 dolara samo da bi videli nekretnine, preneo je britanski BBC
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala