Najzanimljiviji sajt Balkana

Sjao Feng pre operacijePetnaestogodišnja Kineskinja Sjao Feng  je zbog retke nasledne bolesti fizički prerano ostarila ali danas izgleda kao prava tinejdžerka i to zahvaljujući dobrim ljudima.... , koji su sakupili više od 20.000 funti za plastičnu operaciju.

Tinejdžerka, koja je poznata pod pseudonimom Sjao Feng, izgledala je čak nekoliko decenija starije nego što zapravo jeste i vršnjaci su joj se rugali zbog naborane kože. Vremenom je potpuno izgubila samopouzdanje i osećala se manje vrednom.


Nakon što je prošlog meseca u Bolnici za plastičnu hirurgiju “Sanlajn”, u Šenjangu (provincija Ljaoning) podvrgnuta operaciji koja je trajala sedam i po sati, prvi put se suočila s novinarima, kada je i prvi put videla svoj novi izgled.


Kao i njena majka, Sjao Feng pati od progerije, nasledne bolesti koja uzrokuje prevremeno starenje, a javlja se u jednom od osam miliona slučajeva. U njihovom slučaju stari samo koža, ali ne i organi, zbog čega su šanse za preživljavanje veće.
Sjao Feng pre i posle                                  Sjao Feng pre i posle
Sjao Feng je 29. decembra operisao tim od deset hirurga, tri anesteziologa i pet medicinskih sestara.

Hiruzi su uklonili višak kože debljine sedam centimetara, operisali nos, obrve i usta.

Uprava bolnice je na kraju rešila da joj ne naplati troškove lečenja u ukupnom iznosu od 56.000 funti, te da sakupljena sredstva uloži u njenu rehabilitaciju i buduća istraživanja.!

Feng je koža počela da se opušta kada je imala samo godinu dana, a kada je završila srednju školu, odlučila je da odustane od daljeg školovanja, plašeći se upoznavanja s novim ljudima.
Sjao Feng sa majkom                                 Sjao Feng sa majkom
"Petnaest mi je godina, a imam lice žene od šezdeset godina. Koliko želim da izgledam kao srednjoškolka!" napisala je očajna Sjao Feng u pismu lokalnom dobrotvoru Guou Mingjiu, u nadi da će joj on pomoći da prikupi novac za plastičnu operaciju.

Prošlog meseca, Guo, koji je i zamenik predsednika Svekineske federacije sindikata, stupio je u kontakt sa bolnicom “Sanlajn”, koja je odmah pristala da je operiše uz popust od sedamdeset odsto.

Posle toga je Guo organizovao javno prikupljanje novca sedmog decembra, kada je za samo jedan dan sakupljeno 40.000 juana (4.290 funti). Zatim je organizovao humanitarni maraton za tinejdžerku. Svi zajedno, maratonci su sakupili više od 150.000 juana (16.000 funti).

Danas je najsrećniji dan u životu moje ćerke "Noć posle njene operacije bila je najmirnija u mom životu, jer sam bio siguran da će je lekari izlečiti i pomoći joj da živi i uči radosno u budućnosti."  izjavio je otac 

izvor:Blic.rsDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1