Najzanimljiviji sajt BalkanaOVAKO IZGLEDA najbolji sladoled na svetu

"The Gelato World Tour" u saradnji sa Carpigiani Gelato Univerzitetom, poznatim među poslatičarima kao Bolonjski univerzitet sladoleda proglasio je pre par dana najbolji sladoled na svetu.!....

Sudije su nakon 3 godine obilaska preko 1.800 poslatičarnica u svetu odabrali 36 finalista poslatičara, koji predstavljali 19 zemalja sveta .

Tako je 36 finalistase takmičilo  u velikom finalu u Riminiju ovog vikenda, s brojnim izazovima u rasponu od pravjena običnih mlečnih sladoleda pa sve do brzog pravljenja sladoleda.

"Najbolji sladoled na svetu"  je osmislio poslastičar Alessandro Crispini iz poslatičarnice Crispini u italijanskom gradu SpoletuAlessandro Crispini najbolji sladoled na svetu

A pobednička kombinacija najboljeg sladoleda na svetu ( i za 2017 godinu) delo poslastičara Aleksandra Krispinija su; tri vrste sicilijanskih pistaća, dve iz regije Bronte i jedne iz Agriđenta, koji sadrži rafinisanu so iz Servije kao pojačivač ukusa.

 

Drugu nagradu odneo je sladoled od grožđa sa zašećerenim sorbetom od oraha nemačkog poslastičara. On je taj ukus osmislio kao priznanje Venetu, italijanskoj regiji iz koje potiče njegova porodica.

Treće mesto osvojila je mlada Kolumbijka iz Medelkina, čiji je egzotični proizvod "Amor-akuja" mešavina slatko-kiselog ukusa marakuje i tamne kolumbijske čokolade.

Inače finalnom takmičenju prisustvalo je gotovo 50.000 posetilca koji su mogli uživati u 2.500 kg sladoleda koji je nastao tokom trodnevnog sajma.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala