Najzanimljiviji sajt Balkanaindijac VN Partiban diplome
Nije neobično da se ljudi "pod stare dane" akademski aktiviraju. Tako je indijac VN Partiban, (50) koji je profesor na Univerzitetu Čenai postao apsolutni rekorder po broju akademskih zvanja koje ima, ukupno 145 akademskih diploma.!...

Neobično akademsko obrazovanje Partiban je započeo još kada je upisao prvi fakultet. Tokom tih prvih studentskih godina bukvalno se borio da završi fakultet. Kako sam priznaje, bio je prilično neorganizovan; uglavnom je učio i izlazio na pogrešne predmete, da bi na kraju došao u situaciju da jedva završi fakultet.

Nakon što ga je konačno završio, zaposlio se u indijskom Ministarstvu pravde, ali njegova želja za učenjem nije nestala. Kad je shvatio koliko divnih predmeta ima na univerzitetima širom Indije, Partiban je odlučio da upiše i drugi fakultet.

Zatim je usledio i treći, pa četvrti... i sve tako do 145 akademske titule sada je ponosni vlasnik 145 različitih diploma.

Kako je objasnio u nedavnom intervjuu za indijske medije, nakon što je dobio prvu diplomu, osetio je želju za usavršavanjem. Prijavljivao se za sve odseke koji su privukli njegovu pažnju i uglavnom je reč o potpuno različitim oblastima.

Posljednjih trideset godina on je u konstantnom procesu učenja i pripremanja ispita, te upisivanja novih fakulteta. O svojim diplomama Partiban kaže da su one samo logičan sled svega.

Trenutno Partiban posjeduje, između ostalog, tri mastera iz prirodnih nauka, čak osam mastera iz pravnih nauka, osam mastera iz ekonomije, devet mastera iz poslovne administracije.Na pitanje koji mu je predmet bio najteži tokom svih ovih 30 godina, Partiban bez oklevanja je izjavio:
"Da, to je definitivno bila matematika".

Nažalost, ovo konstantno učenje ima i neke negativne posledice po njega. S obzirom na tako intenzivnu apsorpciju različitih informacija, njegova memorija je ta koja najviše trpi. Upravo zbog toga poslednjih godina on sve teže prepoznaje poznata lica, a ne može se setiti ni rute kojom je, recimo, prošao više od 10 puta. Bez obzira na sve, čak ni problemi sa memorijom nisu usporili Partibana.

Partiban je i profesor, koji drži predavanja iz nekoliko oblasti na nekoliko univerziteta. Da je riječ o hvale vrednoj porodici svedoči i to, da Partibana u stopu prate i njegovi ukućani. Oženjen je i otac je dvoje dece, a njegova supruga sama posjeduje čak devet akademskih diploma.

Na žalost Partiban nije Ginisov rekorder kada su diplome u pitanju. Ginisov rekord drži Lučano Bajeti, Italijan koji ima 15 univerzitetskih diploma, sa raznih univerziteta u Italiji. Trenutno se sprema za 16. diplomu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala