Najzanimljiviji sajt Balkanapodmornica prvi svetski rat

U vodama Belgije kod Ostendea otkrivena je olupina sto godina stare nemačke podmornice iz Prvog svetskog rata, i u njoj netaknuta kako se pretpostavlja tela posade!...

Kako su saopštile vlasti Zapadne Flandrije, ugledali su je morski biolozi i ronilac Tomas Termote na dubini od oko 30 metara.

Prema rečima ronioca, podmornica je takoreći netaknuta, jer su svi otvori zatvoreni.

Guverner Zapadne Flandrije Karl Dekaluve izjavio je agenciji AP da je ovo "veoma jedinstveno" otkriće.

"Prilično je neverovatno što smo pronašli ovako nešto. Na prednjoj strani podmornice pričinjena je šteta od udara, ali je ona ostala zatvorena sa 23 člana posade", kazao je Dekaluv

Dekaluve je rekao da su podmornicu otkrili istraživači, ali nije želeo da otkrije detalje, kao što je tačna lokacija, sve dok se to mesto ne zaštiti.


Stručnjaci tek treba da utvrde o kom je modelu podmornice reč. Za sada se zna da je duga 27 metara i široka šest metara.

Takođe guverner Karl Dekaluve pretpostavlja da je reč o podmornici klase UB II. Te podmornice su građene počev od 1915. godine, a 18 njih je bilo u sastavu flandrijske flote između 1915. i 1918. godine.

U belgijskim teritorijalnim vodama otkriveno je već 11 olupina nemačkih podmornica iz Prvog svetskog rata.

Nemačka mornarica je u ratu koristila luku Zebrige kao podmorničku bazu, iz koje je kretala u vojne pohode u Severnom moru.

Pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala