Najzanimljiviji sajt Balkana

"selfie" fotografija
Proteklih meseci na društvenim mrežama na  bombarduju "selfie" fotkama.Ipak ovaj fazon slikanja odnosno ovakve fotografije su starije nego što vi mislite !....


Teško je utvrditi danas,koja je to bila prva "selfie" fotografija.Najstariju 'selfie' fotografiju na svetu verovatno je napravila žena 1900. godine, koristeći Kodakov Brownie box fotoaparat.Tu fotografiju možete i danas videti na Wikipediji.
"selfie" fotografija
Prva selfie fotografija tinejdžera napravljena je 1914. godine, a napravila ju je 13-godišnja nadvojvotkinja Anastazija Nikolajevna.
"Napravila sam ovu fotografiju same sebe kako gledam u ogledalo. Bilo je vrlo teško jer su mi ruke drhtale", napisala je u to vreme mlada Anastazija.

"selfie" fotografija
Postoji još jedna "malo novija"  jedna koja daitram iz decembra 1920. godine! Fotografija je snimljena u New Yorku, na krovu Marceau studija na Petoj aveniji, preko puta katedrale Sv. Patrika.

Na "selfie" fotografiji su petorica brkatih fotografa koji su se fotografisali analognim glomaznim fotoaparatom,te su zbog njegove veličine i težine, fotoaparat su morali držati dvojica
prve "selfie" fotografije 1920
Muškarci sa fotografije su: Joseph Byron, Ben Falk, Pirie MacDonald, Colonel Marceau i Pop Core su bili fotografi studija Byron Company čiji je osnivač Joseph Byron. Zanimljivo je da taj studio još uvek i dan danas postoji, a vode ga Byronovi potomci.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala