Najzanimljiviji sajt Balkana

crkvi Sv. Pavla u mestu FlorensTaiša D. Smit-DeDžozef (43) radila je kao volonter u baptističkoj crkvi Sv. Pavla u mestu Florens, gde je nadgledala finansije te ustanove...

Kako javlja NBC, ona se sumnjiči da je u periodu od 2014. do marta 2019. proneverila više od pola miliona dolara, otvorivši onlajn bankovne račune za crkvu, a zatim je koristila sredstva za svoje potrebe.

Taiša je od strane tužilaštva Nju Džersija optužena je da je ukrala više od 561.000 dolara iz crkve kako bi platila venčanje, kiriju i ostale račune. Prema navodima policije, ona je uhapšena juče za krađu, obmanu, sajber-kriminal i dr.
Smit-DeDžozef je navodno pravila platni nalog i slala čekove samoj sebi koristeći račun crkve Svetog Pavla, lažirala mesečne izvode kako bi sakrila pravo finansijsko stanje te ustanove.

Ona je koristila novac da plati kredit za automobil, kiriju, kreditne kartice, satelitsku televiziju, račune za mobilni telefon, čak i prostor za njeno venčanje u Okrugu Burlington.

Optužena nije uplaćivala porez između 2014. i 2018. godine kako bi sakrila svoju "šemu" od poreske uprave. Istraga je pokrenuta pošto se pojavio uzbunjivač u crkvi i prijavio Taišu.

"Dajemo poverenje nekim ljudima, a to poverenje nekada bude iznevereno. Ovo je jako potresno za celu crkvu. Šta mogu da kažem? Ovo je užasno" rekao je pastor crkve Fred Džekson.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1