Najzanimljiviji sajt Balkana

Vattana Panich jedan je od najpopularnijih restorana u kvartu Ekkamai u Bangkoku, na stotiine gladnih gostiju dolazi da bi pojeli ukusni goveđi gulaš koji se krčka u čorbi staroj 45 godina ...

mnogi zapadnjaci bi rekli da je ovo niko ne bi probao.."ni u ludilu"...

Ali... restoran Vattana Panich-a u Bangkoku ima sve više posetilaca željnih da probaju gulaš koji se kuva u supi (vodenoj čorbi) staroj 45 godina!

Nattapong Kaveenuntavong je treća generacija porodice koju vodi Vattana Panich i kuva ovu bizarni goveđi gulaš, i nada se dacće njegovo troje dece postati četvrta generacija.

Bogata supa od goveđih rezanaci pripremljena od paprike i sirove govedine, mesni kuglica, unutrašnjih organa i začina. Ali najvažniji sastojak ovog jela je supa (vodena čorba), koja, verovali ili ne, se krčak gotovo 45 godina bez prestanka!

Zvuči čudno, ali tačno je....
Umesto da svake večeri bace ostatak čorbe vlasnici to jest, kuvari Vattana Panich restorana pažljivo  je ocede i skladište u frižider ( da se ne bi pokvarila) da bi ga mogli koristiti kao bazu za narednu seriju supe sledećeg dana u restoranu.

Oni to rade svaki dan više od 40 i više godina i to priznaju kao glavnu tajnu svog ukusnog jela! 
Kuvari svakodnevno dodaju oko 25 kilograma govedine u jelo, a čiji se okus sipa u višedecenijsku supu, neprestano pojačavajući njen ukus.

Vattana Panich se oslanja na staru metodu kuhanja poznatu kao "lovački goveđi gulaš" koja u osnovi uključuje puštanje juhe-čorbe da se neprestano kuha dok joj dodajete nove sastojke. To osigurava da čorba apsorbuje što više ukusa od sastojaka, čineći jelo apsolutno ukusnim.

Princip je jednostavan - što duže juha kuha, to je bolje - ali ova je tajlandska jelo je baš vidi velike krajnosti!

A u slučaju da se pitate šta su smeđe očvrsnute školjke oko velikog metalnog lonca za kuhanje, to je svedočanstvo koliko se dugo koristi supa-čorba
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1