Najzanimljiviji sajt Balkana
Naučnici sa akademije nauka i umetnosti "Kenneth P. Dietrich" iz Pitsburga došli su do najtačnije definicije boje naše galaksije.Naučnici sa ove akademije tvrde da je naš Mlečni put najčišće bele,otprilike kao boje svežeg prolećnog snega kada se cakli na suncu

Na ovo neobično i zanimljivo otkriće došli su profesor fizike i astronomije Džefri Njuman i student Timoti Likia.Boja je jedna od najvažnijih karakteristika galaksija koje naučnici pri proučavanjima uzimaju u obzir.
Kakve je boje naš Mlečni put teško je odrediti zbog ztgo što se naš solarni sistem nalazi duboko u galaksiji.Oblaci dima i prašine sprečavaju istraživače da dobiju "pravu" sliku naše galaksije:

- Isti problem je kod definisanja boje Zemlje.Teško ju je odrediti kada je uglavnom vidimo samo u fragmentima - rekao je Njuman.Ova dva naučnika rešila su problem tako što su koristili fotografije udaljenih galaksija koje su slične našem Mlečnom putu:

"To je kao kao da ste u prostoriji koja nema prozora a želite da vidite kakvo je napolju vreme. Ne vidite šta se tamo tačno dešava,ali možete da proverite vremenske uslove online na području koje je blizu vašeg" objasnio je Njuman.

Ovaj par naučnika je tražio galaksije koje imaju otprilike jedan broj mladih zvezda kao i naša,kao i one koje rađaju nove zvezde istom brzinom kao naša.Tako da su uz pomoć toga dobili i uspeli da odrede boju naše galaksije

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala