Najzanimljiviji sajt Balkana

Ako vas je ikada interesovalo koliko astronaut zarađuje sada ćemo vam otkriti "tajnu"... Astronauti NASA mogu maksimalno da računaju na kategoriju federalnog službenika GS-15, ...

što je u vojsci ekvivalentno zvanju pukovnika ili kapetana ratne mornarice. Godišnja plata je oko 155.000 dolara ili mesečno nemalu cifru od oko 12.900 američkih dolara ako se gornja cifra podeli na 12 meseci!

Astronaut NASA može da zaradi oko 155.000 dolara godišnje, kaže bivši astronaut NASA Skot Keli.

"Astronauti NASA mogu maksimalno da računaju na kategoriju federalnog službenika GS-15, što je u vojsci ekvivalentno zvanju pukovnika ili kapetana ratne mornarice. Godišnja plata je oko 155.000 dolara" rekao je bivši astronaut NASA Skot Keli.Keli je objasnio da prilikom stupanja u odred astronauta NASA, vojnici ostaju u vojnoj službi, zbog čega primaju istu platu kao u vojsci.

U suštini, astronaut-vojnik dobija nešto veću platu od svojih civilnih kolega, pošto se deo njihovih prihoda ne oporezuje.

Osim toga, astronautima su plaćeni osiguranje i odmor, a imaju i beneficirani radni staž.

Američki astronaut Keli je u svemiru ukupno proveo 522 dana i 10 sati, a leteo je četiri puta. Pre NASA, Keli je služio u morskoj avijaciji u Atlantskom okeanu, Sredozemnom i Crvenom moru i Persijskom zalivu.

Kasnije je postao pilot. Sada Keli ima 55 godina i zvanje kapetana prve klase Ratne mornarice. Prvog aprila 2016. godine astronaut je dao otkaz u NASA.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1