Najzanimljiviji sajt Balkanapredvideli kada će umreti

Svi znamo da smrt je gotovo nemoguće predvideti. Naravno, osim o u slučaju neizječivih bolesti kada lekari nam mogu mogu dati nekakvu pretpostavku vremena kada će neko umreti.....

Ipak ovih šest ljudi o koima vam pišemo u ovom tekstu su tačno predvideli svoju smrt u dan sat ili mesec....

1. Mark Tven svoju smrt predvideo tačno u dan

Jedan od najvećih američkih pisaca Mark Tven osim pisanja očigledno je imao još jedan urođeni dar - predviđanje budućnosti. On je 1909. godine u šali rekao kako će, kad uz Zemlju sledeći put prođe Halijeva kometa i on "otići sa njom" Da stvari budu još zanimljivije Halijeva kometa je bila vidljiva u godini kada se Tven rodio te 1835.godine pa je pisac često tvrdio kako će biti razočaran ako ne umre kada Halijeva kometa sledeći put prođe pored planete Zemlje

"Čak je i sam Bog rekao: 'Ta dva neuračunljiva luđaka - došli su zajedno, zajedno moraju i otići", znao je Twain pričati svojim prijateljima.
Napominjemo vas da ,Halijeva kometa pored Zemlje prođe svakih 76 godina. Tada se opet pojavila 20. aprila 1910. godine. Sledećeg dana Tven je umro od srčanog udara.

2. Pete Maravich NBA igrač koji je predvideo svoju smrt do detalja

Pete Maravich poznat i pod nadimkom 'Pistol' za mnoge je jedan od najboljih igrača u povijesti NBA lige. Te 1974. Maravich je bio star 26 godina, a u NBA je već imao četiri pune godine 'staža'. U intervjuu za Beaver County Times, 'Pistol' je izjavio kako 'ne želi igrati deset godina u NBA i umrijeti od srčanog udara u 40-oj.' Svoju smrt predvideo je 14 godina pre nego što mu se desila.

Ali dogodilo se upravo tako. Košarkaš srpskih korena u NBA je izdržao još šest godina što je zaokružilo 10 godina staža u NBA ligi. Umro je osam godina kasnije, točno u 40-oj godini. Od srčanog udara, kao što je i predvidio. Kasnije je utvrđeno da je Maravich rođen s vrlo ozbiljnom srčanom manom i da je pravo čudo što mu je srce izdržalo više od 20 godina.


3. "Otac tabloida" William Thomas Stead predvideo da će umreti na Titaniku

Williama Thomasa Steada smatra se 'ocem modernog tabloida' i jednom od pionira istraživačkog novinarstva. Njegova priča o dečjoj prostituciji dovela je do promene zakona u Velikoj Britaniji - tada je zakonska granica za stupanje u spolne odnose dignuta s 13 na 16 godina.
Stead je uz to bio vrlo zainteresovan za fikciju, pa čak i okultno.1886. godine je napisao tekst "The Sinking of a Modern Liner" o brodu koji iz Engleske putuje za New York i pritom potone uz ogromna stradanja putnika zbog nedovoljnog broja čamaca za spašavanje. Nekoliko godina kasnije, 1892., u sličnoj je priči opisao plovidbu broda koji je udario u santu leda i potonuo.

Dvadeset godina kasnije kasnije Stead je bio jedan od 1500 putnika koji su poginuli na Titaniku. Da stvari budu još jezivije, Titanik je bio u vlasništvu firme "White Star Line", a njime je upravljao kapetan Edward Smith, baš kao i imaginarni brod koji je 20 godina ranije osmislio Stead.

4. Matematičar Abraham de Moivrej e izračunao tačan datum svoje smrti

Abraham de Moivre bio je poznati francuski matematičar koji je s Edmondom Halleyem radio na "tablicama smrtnosti" Čovek je dakle celi život proučavao smrt kroz brojke i formule! Kada je navršio 87 godina, de Moivre je primetio da spava 15 minuta duže nego ranije. Procenio je kada će se zbrojiti sva prekovremena spavanja od 15 minuta u ukupno 24 sata - on će tada umreti. Prema njegovim izračunima, to se trebalo dogoditi 27. studenog 1754. godine. Toga je dana matematičar de Moivre zaista umro.


5.Arnold Schoenberg Kompozitor koji se bojao broja 13

Arnold Schoenberg kompozitor on je veliki deo karijere posvetio "atonalnoj" muzici koja je 20-ih godina prošlog veka šokirala i njegove kolege i glazbene kritičare. Nacisti su toliko prezirali muziku ovog Nemca da su ga proterali iz Njemačke.

Schoenberg je imao ogroman strah od broja 13. Rođen je 13. septembra i celi je život verovao da će umreti 13. dana u mesecu. Njegov je strah iz godine u godinu bio sve veći pa je činio sve da izbjegne broj 13. Kada je napisao operu 'Moses and Aaron' i shvatio da joj se ime sastoji od 13 slova, reč 'Aaron' pretvorio je u "Aron"
To nije praznovjerje, to je vjerovanje, opravdavao je svoj strah Schoenberg.

I njegov je strah, pokazalo se u neverovatnom raspletu događaja, zaista bio opravdan. Naime, njegov mu je prijatelj muzičar Oskar Adler pisao da pripazi s jer da je ušao u 76 godinu života, s obzirom da zbroj sedmice i šestice daje - 13. Zlokobno upozorenje njegovog prijatelja Schoenberga je bacilo u još dublju 'depru' i strah,
Kako bi izbjegao sve moguće opasnosti na petak 13. 1951. godine, Schoenberg je odlučio ostati u krevetu celoga dana. I zaista celi dan je prošao bez ikakvih problema. Nešto pre ponoći prišla mu je supruga i rekla mu: "Vidiš, dan je pri kraju. Nije bilo razloga da toliko brineš."Minut kasnije kompozitor je doživeo srčani udar.


6. Frank Pastore radio voditelj svoju je smrt najavio u eteru

Frank Pastore u 70-im je i 80-im godinama prošlog veka bio poznati bacač u bejzbolu. Kasnije je postao radio voditelj najpoznatijeg hršćanskog talk show-a u SAD-u - "The Frank Pastore Show"
19. novembra 2012. godine, pastore je, kao i obično, bio na svom radnom mestu,tog se dana pričalo o besmrtnosti duše.

"Vi znate da ja vozim motocikl, zar ne? S obzirom na sve idiote koji iz trake u traku prolaze bez gledanja i signalizacije, ja se u svakom trenutku mogu prosuti po autocesti 210, izgovorio je Pastore u eter desetinama hiljada svojih slušalaca
Tri sata kasnije Pastore je bio na svojem motociklu, na autocesti 210, pisao je te 2012. godine. U jednom trenutku u njegovu je traku prešla neoprezna 56-godišnjakinja i srušila ga. Frank Pastore pao je s motora i dobio teške povrede glave. pao je u komu i mesec dana kasnije umro u bolnici.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala