Najzanimljiviji sajt Balkana

59-godišnji Kinez čije ime mediji navode kao Zhang je u poslednjih 30 godina imao česte jake glavobolje ne sumljajući da u svom mozgu celo vreme ima parazitskog crva!...

Zang je prvi put je počeo da doživljava mučne jake napade glavobolje davne 1989.godine Kada se kartao sa svojim prijateljima ,odjednom ruke i noge počele su mu da se trzaju bez razloga. A na ustima mu se pojavila pena da bi nakon toga izgubio svest


Njegova zabrinuta porodica odvela ga je u bolnicu u Gvangžu gde su mu dijagnostifikovali epilepsiju i propisali joj antiepileptičke lekove.

Iako je redovno uzimao lekove tokom poslednjih 30 godina, i dalje je imao povremene jake napade glavobolje  i nesvestice. Tek prošli mesec ove 2109.godine,  Zhang je saznao da su njegovi simptomi zapravo uzrokovani parazitskim crvom koji mu je zaglavio u mozgu još pre gotovo  30 godina!


 2015. godine planinsko selo Zhang u provinciji Guangdong na južnoj Kini bilo je zahvaćeno plamenom i on se usred borbe sa vatrom borio sa ostalim seljanima kada je pretrpeo strašan napad glavobolje. Do tada, Zhang je smatrao da su glavobolje i povremeni napadi nestali i nije potražio lekarsku pomoć

Ali nakon požara njegovi problemi su se pogoršavali do tačke u kojoj je svakog meseca doživljavao jake napade glavobolje i mučnine da na kraju jednostavno nije mogao da vodi normalan život.

Očajan kako bi zaustavio bol i napade, Zhang je posetio nekoliko lekara i bolnica samo da bi dobio isti odgovor - patio je od epilepsije.

Srećom po njega, doktori u bolnici u Guangzhouu obavili su MR pretragu lobanje i otkrili bizarne lezije u desnom prednjem režnju čoveka. Krvni testovi su takođe pokazali prisustvo parazita u telu, a nije prošlo dugo pre nego što je parazitski crv od 10 cm otkriven u njegovom mozgu.
Zhangu je zakazana hitna operacija, a neurohirurzi u bolnici za mozak u Guangdongu obavili su resekciju desnog prednjeg režnja na Zhangu i uspešno uklonili parazitskog crva dugog 10 cm iz mozga.!

Yan Xueqiang glavni lekar odeljenja za neurohirurgiju, rekao je da konzumiranje slatke rečne vode ili jesti podmute životinje poput žaba ili zmija mogu izazvati parazitske infekcije.

Zhang, koji potiče iz planinskog sela, priznao je da je pitka rečna voda i jedenje žaba uobičajena praksa u njegovoj zajednici.

Nažalost, nije definisano kako je crv mogao tako dugo da opstane u čovekovom mozgu. Teško je poverovati da je u njegovom mozgu živeo 30 godina. S druge strane, da je umro u nekom trenutku, verovatno bi se crv rastopio i eliminisao unutar zangovog tela te se nikad ne bi saznalo da je imao crva u mozgu!.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1