Najzanimljiviji sajt BalkanaVida Gallaecia vino bez alkohola
Vinarija iz Španije pre par dana je španskoj i svetskoj javnosti predstavila vino bez alkohola (vino s vodom) "Vida Gallaecia", koja omogućava ljudima.....

 da uživaju u ukusu belog ili crnog vina bez opasnosti od pijanstva ili dobijanja viška kilograma.

Vino bez alkohola "Vida Gallaecia" to jest, vino s vodom je nastalo uz saradnju vinarije "Likuido Galaecia" i naučnika sa Državnog instituta za naučna istraživanja.

Tvorci ovog pića(vina) tvrde da ono ima ukus vina, ali ne sadrži alkohol, zbog čega je pogodno za konzumiranje bilo kada i bilo gde.

Iako je formula za ovo zanimljivo i neobično vino strogo čuvana tajna, tvorci "vina bez alkohola" su rekli da ukus dolazi od raznih aroma grožđa.

"Voda je obogaćena raznim aromama grožđa, a to se i ranije dokazalo kao veoma uspešna formula koja nudi mnoge zdravstvene povoljnosti. Ovakvo vino ima veoma pozitivan uticaj na dijabetes, ali sadrži i veliki broj antioksidansa", rekla je Karmen Mendez, doktor za biologiju i istraživanje ovog instituta u Španiji.
Vida Gallaecia vino bez alkohola

Ona je dodala da novo vino sadrži arome od dve vrste grožđa - mencia za crveno vino, i godelo za belo vino, te da ne sadrži nikakve hemijske dodatke koji bi mogli narušiti zdravlje. Inače voda za novo vino bez alkohola dolazi sa prirodnih izvora u Galiciji.

Na pitanje da li ova voda stvarno ima ukus vina, jedan od osnivača kompanije je dao potvrdan odgovor.

"Da, to je kao da pijete vino, ali umesto alkohola vi u svoje telo unosite zdrav napitak bez alkohola jer je osnova ovog napitka obična i zdrava voda", rekao je jedan od osnivača ove vinarije.

Iako je ovo novo vino nedavno otkriveno i još nije u slobodnoj prodaji, tvorci ovog napitka ističu da naporno rade na marketingu pred potencijalnim partnerima.

Njihov plan je da plasiraju na tržište dve različite vrste ovog vina u Španiji, ali njihovo ciljno tržište je Japan, gde je potreba za jednim ovakvim napitkom veoma visoka. U Japanu je takođe bezalkoholno pivo jedan od najpopularnijih napitaka.

Španija je trenutno na vrhuncu vinske industrije. U 2016. godini španska grupa "Gik" je predstavila prvo na svetu plavo vino, a ovaj primer su pratile i ostale vinarije koje su proizvodile vina u raznim bojama.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala