Najzanimljiviji sajt Balkana

Za one koji vole da putuju svetom evo kako i šta mogu da kupe za samo 1 dolar širom sveta.Verujemo da ćete se iznenaditi šta sebi za 1 dolar možete da kupite, relativno dobre stvari i hranu...

Evo spiska stvari i hrane kojeg su sastavili ljudi ( preko društvenih mreža) odnosno odgovora šta se sve u dole pomenutim zemljama možete kupiti za jedan ($1) američki dolar:


U Mađarskoj za 1 dolar možete kupiti flašu vina. Cene vina u Mađarskoj su veoma niske, pa se može kupiti flaša vina za dolar.Za jedan dolar takođe možete kupiti peciva obmotano oko štapića, a koje je posuto šećerom i cimetom.

U Nepalu za dolar, možete kupiti deset momosa: to je vrsta napunjene knedle koja obično ima meso, povrće, sir ili khoa (mleko čvrsto mešano sa šećerom) unutar nje. Imaćete i novca za kupovinu 250 ml Koka Kole koji zvuči kao prilično dobar obrok, zar ne?

U Vijetnamu za 1 USA dolar možete kupiti uz dosta dobar izbor sledeće stvari: šešir, DVD, tri para jeftinih sandala, pet paketa od testenine ili obrok u nekim (jeftinim) prehrambenim restoranima Takođe u Vijetnamu možete kupiti 3,5 kilograma pirinča za 1 dolar!


U Indiji jednim dolarom možete kupiti 33 šoljice čaja. Da, dobro ste čuli! Razlog za to je što u je Indiji godišnja prosečna zarada malo iznad 600 dolara.

U Brazilu za jedan američki dolar možete kupiti kilogram jabuka ili dve kafe u kafiću. Mada, što se tiče kafe, to je razumljivo, s obzirom na to da je Brazil ogroman svetski proizvođač kafe.

U Austriji za 1 USA dolar možete pojesti popularnu kiflu "Kornspitc", da barem utolite glad.

U Sjedinjenim Američkim Državama nema puno toga da se kupi za dolar, ali ćete vašeg četvoročkaša moći da parkirate bezbedno

U Italiji za jedan američki dolar možete da popijete flašu jeftinog vina, dok jedete kilogram špageta za iste pare. A ako vas posle lošeg alkohola zaboli glava, jedna tableta brufena po istoj ceni rešiće vam problem

U JUžnoj Koreji za jedan dolar možete da kupite jednu kartu za metro ili autobus i tubu maske za vašu kožu - Jun

Ujedinjenim Arapskim Emiratima za dolar možete pojesti tj.kupiti arapsko jelo šavarma. To je nešto nalik grčkom girosu i turskom kebabu, a u njega se stavljaju razni lokalni začini. Sve je popularniji kod nas, tako da možete da probate ovo ukusno jelo ukoliko niste.

U Velikoj Britaniji je malo širi izbor robe za kupovinu. Dve cigarete, tri četvrtine mleka, pola litre dizel goriva i novine su po dolar ili pola hleba

U KolumbijI, glavnom gradu Bogoti, kafa i dva biskvita koštaju 1 američki dolar.

U Danskoj raznovrsan izbor za samo jedan dolar: Litar mleka, čokoladica, krastavac i jedna razglednica za lokalno slanje koštaju po dolar.

Na Tajlandu možete dobiti dobar obrok na ulici za manje od 1 $ nešto kao "vegetarijanski ručak"

U Australiji može kupiti “scratchy” (ulaznica za lutriju) za jedan američki dolar (1,28 australskog dolara).

U Rusiji za jedan američki dolar ($1) pola litra votke. Za tu cenu možete kupiti i dva kila krompira.

U Švajcarskoj za dolar gotovo ništa ne možete kupiti, pa čak ni čokoladicu ili jedan pomfrit. Švajcarci imaju visoku stopu prihoda i njihov standard je izuzetno veliki, te nije neobično što se za dolar retko šta može kupiti. Na kraju krajeva, niste bogati ako nemate račun u švajcarskoj banci.

Na Filipima ako ikada budte tamo za jedan dolar moći da priuštite sebi masažu stopala u trajanju od 20 do 45 minuta!

U Egiptu  za jedan dolar možete dobiti čak 3,5 kilograma paradajza.Takođe za 1 dolar možete dobiti tanjir košarija, jela od špageta, pirinča, sočiva i prženog luka.

U Bangladešu ćete za dolar dobiti 12 kokošijih jaja!

U Kostarici će vam za jedan američki dolar vam ponuditi jedan ananas, lubenicu i papaju za jedan dolar. Topla klima dosta pomaže gajenju voća uopšte, te nije čudo da je ono u ovoj zemlji toliko jeftino.

U bogatoj Norveškoj, sa izuzetno visokim standardom i retko šta biste mogli da kupite za dolar.Tako da ćete za dolar moći da kupite na primer 3 jabuke.

U Kini za dolar možete kupiti njihovu popularnu hranu na štapićima. Jedino je pitanje da li biste voleli da probate nešto od te hrane, jer su to najčešće pržene škorpije, jaja, razne bube i gusenice.

Za jedan dolar u Venecueli možete verovali ili ne napuniti do vrha gorivom svoj rezervoar u automobilu. Zamislite da jedan litar benzina košta 15 amričkoh centi – fascinantno i nerealno za naše uslove i standarde !Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1