Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija: nekatrine
Australijka Sali Hil, (86) doputovala u Velington na Novi Zeland u pratnji svoja dva unuka.Kada je doputovala vremešna starica nije ni slutila da će na aerodromu doživeti bizarno iznenađenje i da će zaraditi novčanu kaznu ..,

Tako je Sali na aerodromu dobila kaznu od 400 novozelandskih dolara jer je zaboravila da pojede doručak -svoje nektarine.


Dok je prolazila carinsku kontrolu carinici su kod Sali  videli da je u ručnom prtljagu da tri nektarine.

"Priznala sam im da sam zaboravila nektarine i izvinila se što ih nisam pojela na aerodromu u Sidneju za doručak. Ipak nije bilo mesta za pregovore. Moja torba je prošla rendgen. Tako da su morali da urade po pravilima službe", rekla novinarima, Sali Hil.


Kako kaže, aerodromsko osoblje je bilo ljubazno, ali ipak su joj morali napisati novčanu kaznu koja predstavlja četvrtinu njene penzije.

Ipak, vlasti Novog Zelanda navode da ova zemlja ima stroga pravila kada je biološka sigurnost u pitanju kako bi sprečio da neželjene štetočine i bolesti uđu u Novi Zeland

"Sveže nektarine su lako mogle da nose voćnu mušicu, koja je veliki štetočina u zemljama kao što je Australija", rekao je portparol aerodroma Stiv Gilbert.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1