Najzanimljiviji sajt Balkanailustracija: pevanje u stanu
U Velikoj Britaniji sud je 49-godišnjoj Heder Veb iz Norviča zabranio da peva i svira glasno u svom stanu. Čudna odluka suda donešena je zbog toga... što su se komšije žalile policiji da komšinicin glas zvuči kao da neko pokušava da udavi mačku.?!

Kako komšije 48-godišnje Heder kažu, ona jednostavno teroriše ostale stanare zgrade svojim pevanjem, koje traje već pune 4 godine.

Sve je počelo još 2014. godine kada su komšije su podnele zahtev lokalnoj zajednici u kojem se navodi da ne mogu živeti od njenog pevanja i sviranja svojim stanovima zbog nje.

Nakon ove prijave komšija Vebova je prvo dobila usmeno upozorenje od policije Norviča, međutim to nju nije zaustavilo da nastavi i dalje peva i svira

Nakon propalog pokušaja da se raspevana komšinica "ućutka" stanari iz zgrade su podneli novu tužbu 2016. godine U toj tužbi su naveli da ne mogu da žive u zgradi u kojoj non stop se čuju krici "mačke koja se davi" u hodnicima zgrade.


Poslednja prijava je koštala Heder Veb zabrane pevanja i sviranja u njenoj zgradi ali "pevačica" Heder nije želela da odustane od svog sna.

Sudska zabrana koja je stupila na snagu podrazumevala je da Heder naredne dve godine ne sme da stvara buku i da stvara zvukove koji mogu da se čuju van njenog stana

Vebova tvrdi da se pridržava ove zabrane te da je glasnoću svog pevanja svela na minimum. Ipak u Magistratu komšije su ponovo podnele prijavu da Vebova krši sudsku zabranu, uz nekoliko audio kao dokaz.

Komšija Pol Barford, koji stanuje čak 40 metara od komšinice pevačice, mobilnim telefonom iz svog stana snimio je pevanje. I taj snimak priložio u Magistratu (nižem sudu) kao dokaz da Heder Veb krši sudsku zabranu pevanja

Komšinica koja živi iznad Heder Veb je izjavila da je pokušavala u svom stanu da gleda televiziju to tako što je stavljala slušalice na uši, ali da je i dalje mogla da čuje užasno pevanje komšinice Heder.

Amaterska  pevačica je nakon ovoga poslednjeg incidenta privedena u policijsku stanicu zbog kršenja sudske zabrane koju je propisao sud.

Heder Veb tvrdi da se ne seća da je ona pevala u periodu kada su nastali audio-snimci komšija koji su snimali njen glas i koji su taj snimak iskoristili kao dokazni materijal u slučaju na sudu protiv nje.

Sud je Vebovu proglasio krivom u tri odvojene parnice. Tako da će amaterska operska pevačica morati trajno da odustane od pevanja u svom  stanu, i moraće još da plati visoku novčanu kaznu.

Pored toga sud je dodao na kraju ako i dalje bude pevala u svom stanu, moraće na kraju u zatvor.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala